Sport Tenis

TENIS

KIŠA OTKAZA U AUCKLANDU Ana nije igrala

TENIS

Ana Konjuh je trebala drugog dana 2017. godine početi novu sezonu, igrati na startu WTA turnira u Aucklandu protiv 31-godišnje Belgijanke Kirsten Flipkens, 65. tenisačice svijeta, međutim, kiša je razlogom što se nije igralo. Prvog dana turnira, 2. siječnja, odigrana su samo dva meča 1. kola, a još dva su počela, ali su prekinuta.

- Čekali smo, a oko 21.30 sati po lokalnom vremenu su donijeli odluku da se sve otkazuje. Po novom rasporedu trebala bi igrati četvrti meč u utorak, 3. siječnja. Prvi počinje u 12.30 sati. Oko 17 sati bi mogla na teren, dakle, oko 5 sati po hrvatskom vremenu - javila se Ana. Naravno, najava za 3. siječnja stoji ukoliko opet neće padati kiša.

Uspješnija iz ogleda Konjuh - Flipkens će u 2. kolu na bolju iz belgijsko-švedskog dvoboja: Yanina Wickmayer – Johanna Larsson. Prva nositeljica 250.000 američkih dolara vrijednog ASB Classica je Serena Williams, koja je 2016. godinu zaključila na drugom mjestu svjetske rang liste, iza Njemice Angelique Kerber. Ana u novu sezonu ulazi s novim trenerom (Goran Prpić) i sa 47. mjesta (najbolji plasman u karijeri). U prvom dijelu sezone gotovo da ne brani bodove. Finale turnira u Aucklandu, ASB Classica, igra se 7. siječnja.

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije