Sport Tenis

TENIS

ANA KONJUH Prvo Auckland, a potom Australija

TENIS

Pripala joj je čast prvo najaviti tko su trojica najboljih sportaša Hrvatske u tradicionalnom 65. po redu izboru Sportskih novosti, kojima su novinari dali najviše glasova, a potom je pročitala u društvu dr. Tomislava Smoljanovića, člana brončanog osmerca s Olimpijskih igara u Sydneyju 2000. godine tko je od te trojice dobio najviše glasova. Ovogodišnji je laureat SN-a, najbolji sportaš Hrvatske, otkrila je Ana Konjuh, veslač Damir Martin.

Svaku kategoriju izbora proglašavali su jedan bivši uspješni sportaš u društvu nade hrvatskog sporta. Tako su to zamislili organizatori svečanosti izbora. 'Reagirao' je dr. Smoljanović najavljujući Anu.

- Nije riječ samo o nadi hrvatskog sporta, nego već sad i o velikoj vrijednosti hrvatskog sporta - rekao je dr. Smoljanović.

Ana Konjuh je već tri godine najmlađa tenisačica svijeta među sto najboljih na svijetu. Trenutno se s novim trenerom Goranom Prpićem sprema u Zagrebu za novu sezonu u kojoj je cilj približiti se još više najboljima. Kraj godine Dubrovkinja dočekuje na 47. mjestu svjetske rang liste što joj je najbolji plasman u karijeri, a u godini na izmaku, kad se podvlači crta po učinjeno, 2016. će pamtiti po četvrtfinalu US Opena, nastupu na Olimpijskim igrama, ali i po ozljedama u prvoj polovici godine zbog kojih se mislilo kako se godina na odlasku neće imati po čemu pamtiti nego po njima. Srećom, na kraju, kad je napokon bila lišena svih tih problema, ostvarila je prvu TOP 10 pobjedu u karijeri te otišla najdalje do danas na jednom Grand Slam turniru...

Na svoj 19. rođendan, 27. prosinca, Ana putuje 'tamo dole'. Novi Zeland i Australija su svim najboljima, tako i Ani, prve stanice u novoj sezoni. Nastup dolje zaključit će na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu. Prvo će igrati na WTA turniru u Aucklandu, koji počinje 2. siječnja.

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

KUD 'Stjepan Radić' upisuje nove članove

KUD 'Stjepan Radić' upisuje nove članove
KUD “Stjepan Radić” sutra, u nedjelju 19. siječnja 2020. u Domu kulture u Pridvorju, s početkom u 18:00 sati, or...
KUD 'Stjepan Radić' upisuje nove članove