Sport Tenis

TENIS/DAVIS CUP

HRVATSKA KORAK DO RAJA Maestralni Marin te Ivan: 'Ovo sam doživio prvi put u životu i vjerojatno više neću!'

TENIS/DAVIS CUP

Tresla se zagrebačka Arena tijekom sva tri seta, a kad su Marin Čilić i Ivan Dodig donijeli Hrvatskoj drugi bod u finalu Davis Cupa protiv Argentine, vodstvo 2:1 te dvije meč lopte, doveli je na korak do raja, nisu se štedjeli dlanovi i grla. 'Ivane, Ivane!' te 'Marine, Marine!' - orilo se prepunom Arenom.

Čilić i Dodig pobijedili su Del Potra i Mayera sa 7:6(2), 7:6(4), 6:3.

- Ovo sam doživio prvi put u životu i vjerojatno više neću. Bez ovakvih navijača bi bilo puno teže. Promukao sam od vikanja, ali dođite sutra i bodrite Marina - rekao je Ivan Dodig. Doživio ovacije prepune Arene.

- Sutra je težak i ključan dan, ali uz ovakvu publiku…. Pokušat ću protiv Del Potra iskoristiti ovu sjajnu atmosferu na najbolji mogući način. Znamo se dobro, ali ovo je drugačija situacija – naglasio je Čilić.

Hrvatska – Argentina 2:1 nakon parova. U nedjelju će prvo na teren Čilić i Del Potro. Ako Marin  dobije, gotovo je. Hrvatska je po drugi put pobjednik Davis Cupa. U suprotnom odlučivat će posljednji, peti meč (Karlović – Delbonis). Kao i prvog dana, tako i drugog, a bit će tako i sutra, posljednjeg dana finala, na svom mjestu, odmah uz teren, bila je najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh. Uz nju članovi njezine obitelji, koji su, kao i svi u dvorani, 'igrali' s Marinom i Ivanom protiv Argentine.

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije