Sport Tenis

TENIS/WTA TURNIR U MOSKVI

ANA UPISALA NOVU POBJEDU Danas se zagrijavala s njom, a sutra protiv nje igra za glavni turnir

TENIS/WTA TURNIR U MOSKVI

Nakon što je jučer sa 6:1 i 6:4 na startu kvalifikacija WTA turnira u Moskvi bila bolja od tri godine starije Ruskinje, Elonore Alexandrove, Ana Konjuh je upisala novu pobjedu. U 2. kolu je prošla 22-godišnju Čehinju Terezu Martincovu, 166. s WTA rang liste te će igrati u posljednjem, 3. kolu kvalifikacija.

Ana je u prvom gemu oduzela servis Martincovoj. Potom dobila i drugi gem uz samo jedan izgubljen poen. Nakon toga napravila novi break, ovaj put bez izgubljenog poena, a što je ponovila i u četvrtom gemu na svoj servis. Nakon samo 16 minuta igre, vodstva Ane sa 4:0, bilo je 16:2 u osvojenim poenima i 3:0 u as servisima, Čehinja je predala meč.

U posljednjem kolu kvalifikacija Ana će igrati protiv Amerikanke Nicole Gibbs, koja je u ogledu dvije 23-godišnjakinje dobila sa 6:4 i 6:1 Poljakinju Paulu Kaniu, 240. sa svjetske rang liste. Gibbs je 74. tenisačica svijeta, peta je nositeljica kvalifikacija (Ana je treća nositeljica, 57. na WTA rang listi).

- Što se tiče 1. kola, susreta s Alexandrovom, bilo je poprilično lagano. Trgnula se u drugom setu, kad sam ja vodila s 5:2. Posrećilo joj se nekoliko poena. Došla je tako do 5:4, ali uspjela sam to privesti kraju. Ne sjećam se kad smo igrale jedna protiv druge, ali sam znala što mogu očekivati te smo tako složili taktiku za nju. Martincova je valjda imala problema sa zglobom na ruci. Ne znam. Odjednom je predala - rekla je Ana, koja će na teren ponovno u ponedjeljak.

- Čudna je podloga. Hrapava te ne mogu klizat. Svaka rotacija drugačije odskoči. Ne paše mi, ali...

Poznaš li Nicole Gibbs?

- Zagrijavala sam se danas s njom. Još nisam igrala protiv nje.

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije