Sport Tenis

TENIS/WTA TURNIR

Dobar početak u Moskvi

TENIS/WTA TURNIR

Opravdala je Ana Konjuh ulogu favorita na startu kvalifikacija WTA turnira u Moskvi. Sa 6:1 i 6:4 bila je bolja nakon 63 minute igre od tri godine starije Ruskinje, Elonore Alexandrove te se plasirala u 2. kolo.

Ana je povela s 5:0 u prvom setu. Super zanimljivo je bilo u drugom gemu prvog seta u kojem je odigrano čak 20 poena. Ana je od 0:30 došla do prve break lopte. Potom je Ruskinja imala prednost nakon čega je spasila nove tri break lopte, a zatim je imala nove dvije lopte za izjednačiti rezultat na 1:1. Međutim, Ana je na kraju s tri poena u nizu povela s 2:0.

Ruskinja je u prvom setu osvojila samo četiri poena na servis Ane. Nije imala niti jednu priliku za break. U drugom setu Ana je napravila break u prvom gemu. To isto ponovila u petom gemu. Vodila je s 5:1. Alexandrova, 137. tenisačica svijeta, uspjela je u osmom gemu drugog seta izboriti prvu break loptu te oduzeti servis Ani. U desetom gemu domaća tenisačica je imala priliku izjednačiti na 5:5. Vodila je s 30:0 i 40:30, ali je Ana prvo spasila break loptu te potom s nova dva poena zaključila meč.

Anu sad čeka uspješnija 22-godišnja Čehinja Tereza Martincova, 166. na WTA rang listi, koja je na startu kvalifikacija bila bolja od Ruskinje Anastasie Pivovarove (6:3, 6:2).

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

Thompson na Stradunu 6. prosinca

Thompson na Stradunu 6. prosinca
Grad Dubrovnik za Dan dubrovačkih branitelja, 6. prosinca, organizira na Stradunu koncert Marka Perkovića Thomps...
Thompson na Stradunu 6. prosinca