Sport Rukomet

SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

BRAZIL NAS PRIZEMLJIO Kako do (najmanje) tri boda protiv Njemačke i Francuske te polufinala?

SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO
Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Brazila 29:26 (17:13) u prvoj utakmici drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, te je tako maksimalno zakomplicirala plasman u polufinale. Istina, sve je i dalje u njenim rukama. S dvije pobjede do kraja je u polufinalu. Možda bude dovoljno i tri boda. Ali, sutra je čeka Njemačka, a nakon toga Francuska. Dakle, prvo domaćin, a na kraju drugog kruga aktualni svjetski prvak.

Sve što nam nije trebalo protiv Brazila, dogodilo se. Igrali smo loše i skupo platili ceh, prokockali kapital iz Münchena. I sada smo na novom početku.

Dogodilo se ono što smo pretpostavljali, ali izgleda ipak nismo očekivali. Brazil nas je razbio agresivnom obranom za koju smo pokušali naći rješenje igrom 7 na 6, a onda smo još dublje potonuli čak na -5. Nevjerojatno je da smo bili uporni u tome, jer za tim nije bilo ali baš nijedne potrebe. Potrebno je bilo samo kretati se u napadu, dolaziti na loptu, a naši su igrači bili statični. Što reći na brojku da smo primili na prazan gol u prvih 15 minuta čak 6 golova, osim – nedopustivo.

Istina, u samoj završnici smo se ponadali. Hrvatska je bila stigla na pogodak zaostatka (25:26), ali nakon toga opet nismo imali rješenje...

Hrvatska - Brazil 26:29 (13:17)
KÖLN
Lanxess Arena. Gledatelja 16.000. Suci: Jorum i Kleven (Norveška)
HRVATSKA: Šego (5), Stevanović (3); Duvnjak 6, Stepančić 5, Vida, Horvat 5 (1), Karačić 1, Blažević, Štrlek 5, Musa 1, Slišković, Cindrić 1, Mandić, Vranković 1, Šipić 1, Bičanić. Izbornik Lino Červar.
BRAZIL: Almeida (5), Tercariol (5); H. Teixeira, Valadao, Toledo 3, Santos 1, Pozzer 3, Borges 5, Chiuffa 1, V. Teixeira 3, Novais, Ponciano, Langaro 9, Nantes, Hackbarth 2 (1), Rodriguez. Izbornik Washington Nunez.

POREDAK
1. Njemačka 
5 bodova / 3 utakmice, 2. Francuska 5 bodova/3 utakmice, 3. Hrvatska 4 boda/3 utakmice, 4. Španjolska 2 boda/3 utakmice, 5. Brazil 2 boda/3 utakmice, 6. Island bez boda/3 utakmice.
Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije