Sport Rukomet

RUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

U GOSPINOM POLJU MISLE OZBILJNO Lider sad ima 'top' na poziciji lijevog vanjskog!  

RUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK
Pojačao se RKHM Dubrovnik. Lider južne skupine Prve hrvatske lige postigao je dogovor s Josipom Jurićem Grgićem, 24-godišnjim Zagrepčaninom.

- Jurić Grgić igra na poziciji lijevog vanjskog. Visok je gotovo dva metra. Igrao je za Nexe prošle sezone. Prije toga na Islandu gdje je bio MVP prvenstva u sezoni 2016./17., najbolji strijelac i igrač. Osvojio je na Islandu duplu krunu s Valurom s kojim je dogurao do polufinala Challenge kupa. Sa 47 pogodaka u osam utakmica bio je drugi strijelac tog europskog kupa te sezone, 2016./17. - naglasio je Ivo Dragić, dopredsjednik RKHM Dubrovnik.

Prve rukometne korake Jurić Grgić je napravio u Dubravi. Vrlo brzo je preselio u najtrofejniji hrvatski klub, Zagreb.

- Rukomet je oduvijek bio moj izbor - naglasio je jednom prilikom Jurić Grgić. Brzo je stigao do reprezentacije. S godinu dana starijim igračima, rođenim 1994. godine, osvojio je srebro na SP-u za igrače do 19 godina. Prošao je sve mlađe uzrasne selekcije hrvatske reprezentacije. Nastupao je između ostalog i za reprezentaciju u rukometu na pijesku s kojom je najveći uspjeh ostvario prije četiri godine kada je Hrvatska trijumfirala na EP-u.

Rukometni klub Zagreb ga je u sezoni 2013./14. posudio riječkom Zametu. Zatim je stigao poziv iz Dubrave. Igrao je osim na Islandu i u Kataru za Al Sadd. Povratak u ljeto 2017. u Hrvatsku, i to u Nexe, gdje zbog problema s ozljedom nije puno igrao, a sad početkom 2019. stigao je u Dubrovnik.

- Jedan od razloga mog dolaska u Dubrovnik su visoke ambicije kluba, koji za cilj ima plasman u Premijerligu, najveći rang - naglasio je Jurić Grgić.

RKHM Dubrovnik je osvojio 19 od 22 moguća boda u prvom dijelu. Pod vodstvom trenera Silvia Ivandije zabilježio je devet pobjeda, jedan remi i jedan poraz, te s tri boda viška u odnosu na prve pratitelje, Ribola Kaštela i Karlovac, a s pet više od Buzeta i Metković Mehanike, koji su na četvrtom odnosno petom mjestu, dočekuje nastavak prvenstva koji je zakazan 16. veljače kad je gost Kozale, koja ima 11 bodova manje.
Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

Večeras bez vode Orsan, a sutra dio Gruža

Večeras bez vode Orsan, a sutra dio Gruža
Prema obavijesti iz gradskog komunalnog poduzeća Vodovod Dubrovnik, zbog interventnih radova na vodoopskrbnoj mr...
Večeras bez vode Orsan, a sutra dio Gruža

Dođite i imenujte zvijezdu !

Dođite i imenujte zvijezdu !
Večeras su u organizaciji URU instituta organizira "Dubrovačka večer astronomije". manifestacija se održava na t...
Dođite i imenujte zvijezdu !