Sport Rukomet

PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA: DALMATINKA - ZAMET 24:18

PETA POBJEDA 'Malene' zamele Zamet

PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA: DALMATINKA - ZAMET 24:18
Dalmatinka je kod kuće dobila Zamet s 24:18 (12:9), te u 9. kolu Prve hrvatske lige ostvarila petu pobjedu. 'Malene' su od početka do kraja susreta bile u vodstvu. Utakmicu su otvorile sa 4:0. Najveću prednost su imale sredinom nastavka kada su imale osam pogodaka viška (20:12). Riječka ekipa je prvi pogodak postigla u 9. minuti utakmice.

Renata Kežić s 10 pogodaka prvo ime Dalmatinke, promašila je samo jedan šut, Lana Jarak i Magdalena Žderić su postigle po 4 pogotka, Anđela Zelić i Iva Žderić po 2, a po 1 Klara Arar i Ema Barbir. Još su igrale Petra Sršen, Antonija Rotim, Lucija Cvijanović, Petra Marinović, Marija Radoš, Matea Krilić, Anamarija Nikolac, te Andrijana Vlatka Jelčić, koja je imala 13 obrana.

Ekipa trenera Ivana Jerkovića realizirala je sva tri sedmerca (sva tri Kežić), a Zamet 4 od 5. Dalmatinka je imala 6 minuta isključenja, a Zamet 8 minuta.

U subotu, 17. studenog, u 10. kolu Dalmatinka, koja ima pet pobjeda i četiri poraza te zauzima peto mjesto, dočekuje Umag, koji je posljednji, trinaesti s pobjedom i pet poraza. Nakon toga slijedi pauza u prvenstvu zbog priprema i nastupa naše reprezentacije na Europskom seniorskom prvenstvu, koje se igra u Francuskoj od 29. studenog do 16. prosinca. Utakmice 11. kola igraju se tek početkom 2019. godine, a u njemu je Dalmatinka 12. siječnja gost Murvice. Podravka Vegeta i Lokomotiva su na vrhu tanlice Prve hrvatske lige sa stopostotnim učinkom. Obje ekipe su dobile svih osam utakmica.  
Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

FILM TJEDNA Nož u leđa

FILM TJEDNA Nož u leđa
Nakon polovičnog uspjeha osme epizode Star warsa 'The last Jedi', redatelj Rian Johnson iz visina znanstvene fan...
FILM TJEDNA Nož u leđa