Sport Rukomet

PRVA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠA U GOSPINOM POLJU: RKHM DUBROVNIK - BUZET (18 SATI)

LIDERU STIŽE PRVI FAVORIT Maro Dabelić: ‘Tko god nam dođe, moramo ga pobijediti!’

PRVA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠA U GOSPINOM POLJU: RKHM DUBROVNIK - BUZET (18 SATI)
Na papiru je Buzet prvi favorit prvenstva. Doveo je ovog ljeta nekoliko igrača, koji su igrali Premijerligu, ali nisu najbolje otvorili novu sezonu. Već imaju tri poraza i dosta zaostaju - istaknuo je Maro Dabelić, kapetan Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, lidera južne skupine Prve hrvatske lige.

Dubrovnik je neporažen sastav prvenstva, a sa čime se može pohvaliti još samo drugoplasirana Metković Mehanika. Prošlo kolo se vodeći dvojac ogledao u Metkoviću. Nije bilo pobjednika - 18:18. Dubrovnik je izgubio prvi bod ove sezone nakon pet startnih pobjeda, ali ne i vrh. Osvojio je čak 11 od 12 mogućih bodova, a Metković Mehanika ima jedan bod manje, deset (dva puta neodlučeno kod kuće).

Metković Mehanika je ugodno iznenađenje za sve u Gospinu polju, koji ipak daleko više prate što se događa s Karlovcem, Ribola Kaštelom i Buzetom, tri sastava s kojima će se ogledati u završnih pet kola prvog dijela sezone. Prvo igraju kod kuće s Buzetom, te ukoliko ostvare novu pobjedu, imat će čak sedam bodova više od na papiru prvog favorita liga i to nakon samo 7. kola sezone. Atmosfera u Gospinom polju je odlična u posljednje vrijeme. Što žele, svi znaju: osvojiti prvo mjesto te se plasirati u Premijerligu, najveći rang. Ovo im je treća sezona u drugom razredu.

- Odlično radimo. Sazreli smo. Igrački smo slabiji nego prošle sezone, ali smo kliknuli kao ekipa. Napredovali smo - naglasio je Dabelić.

Hvali trenera Silvija Ivandiju, koji je ovog ljeta stigao u Gospino polje, te preuzeo Dubrovnik. Obrana 5 - 1, po kojoj je poznat novi trener, trenira se od jutra do mraka, i ona, istaknuo je Dabelić, daje rezultate. Dubrovnik je nastup u Kupu Hrvatske gurnuo u drugi plan zbog prvenstva, te je u srijedu navečer na Korčulu protiv istoimenog domaćina u utakmici pretkola poslao drugi sastav (poraz, Korčula će igrati protiv Metković Mehanike u drugom pretkolu Hrvatskog kupa). Udarne snage su ostale u Gospinu polju, a sve kako bi što spremnije dočekale Buzet.

- Oko stotinjak naših navijača bilo je u Metkoviću na derbiju, te nas bodrilo. Hvala im - podvukao je Dabelić.

Očekuje, kao i svi ostali, da će mnogi sugrađani u subotu navečer navratiti do Gospina polja, te ih podržati protiv Buzeta u derbi utakmici 7. kola (početak u 18 sati).

- Buzet? Tko god dođe u Dubrovnik, moramo ga pobijediti, kako bismo ostvarili željeno te se plasirani u viši rang - jasan je kapetan Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik uoči najvažnije utakmice ove sezone u Gospinu polju. Gost im je izravan konkurent za prvo mjesto.
Tri ključne
Iza Buzeta smo gosti Biograda i Splita, zatim dočekujemo Ribola Kaštelu, i u zadnjem kolu prvog dijela smo gosti Karlovca. Buzet, Ribola Kaštela i Karlovac su tri ključne utakmice do kraja prvog dijela. Nadamo se najboljem - istaknuo je Dabelić.

RKHM Dubrovnik vodi s 11 bodova, Metković Mehanika je druga s 10 bodova (Metkovci su u 7. kolu gosti Biograda, koji je sa 4 boda na desetom mjestu u konkurenciji 12 klubova). Treći je Karlovac s 8 bodova, koliko ima i četvta Ribola Kaštela. Buzet je peti sa 6 bodova...

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije