Sport Rukomet

RUKOMET

PRVA HRVATSKA LIGA - JUG Ivandija čestitao svojim igračima, Dubrovnik pobjedom počeo novu sezonu

RUKOMET
Kozala je prošle sezone ostavila dobar dojam u Gospinom polju, dok ovaj put nije bila ni blizu toga. Naravno, 'kriv' za to je uvelike Dubrovnik, koji je tako pobjedom, 29:23 (15:11), počeo svoju treću uzastopnu i treću ukupno sezonu u južnoj skupini Prve hrvatske lige.

Uspio je Dubrovnik pobjedom započeti sezonu, a što mu je pošlo za rukom i prve sezone. Tada, u jesen 2016., dobio je u svom debiju u drugom rangu hrvatskog klupskog rukometa Karlovac u Gospinom polju, dok je prošlu sezonu počeo porazom u Omišu od Hrvatskog dragovoljca. Prve dvije sezone Dubrovnik je otvorio sa Zlatkom Saračevićem na klupi, a ovu sa Silvijom Ivandijom, kojem je Kozala bila prva službena utakmica na mjestu trenera prve momčadi dubrovačkog kluba.

Dubrovnik je prve sezone u južnoj skupini Prve hrvatske lige bio peti, imao je isti bodovni učinak kao treći, a prošle sezone je napravi dva koraka naprijed.

Kraj prvog poluvremena i početak nastavka prve utakmice nove sezone Dubrovnik je zaključao svoja vrata, napravio tada seriju 7:0 te od 13:11 stigao do 20:11. Gosti, koji su otvorili utakmicu vodstvom 1:0, poslije su još jednom imali prednost (6:5), tek su nakon deset minuta igre u nastavku uspjeli prevariti obranu domaćih. Dubrovnik je imao i dvoznamenkastu prednost. Ivandija nije jurio pogodak razliku. Pružio je priliku svim igračima. Zaigrali su i najmlađi.   

- Obrana je bila bolja od napada - podvukao je trener Dubrovnika nakon uspjeha na startu nove sezone. Pohvalio je svoje igrače. Zadovoljan je pobjedom. Volio bi imati još kojeg igrača u rotaciji, pogotovo na vansjkim pozicijama. 

- Veliko je opterećenje na Zvonimiru Srni - naglasio je Ivandija. Do nove godine traje prijelazni rok. 

U 2. kolu RKHM Dubrovnik je gost Mornar Dramalja u Crikvenici.
Dubrovnikovih 29 protiv Kozale
Luko Bevanda sa sedam pogodaka bio je prvi strijelac Dubrovnika, po šest su postigli Zvonimir Srna i Hrvoje Lončarica, četiri Tomislav Radić, dva Ivan Dobrić, a po jedan Maro Dabelić, Nikša Bušlje, Teo Putica i Leo Brnin.

Toni Barišić, te na kraju Luka Morović, isttaknuli su se obranama. Još su igrali Ante Matić, Marino Knez, Nikola Hrtica, Denis Topuzović i Paulo Bašica. Na klupi su uz trenera Silvija Ivandiju bili pomoćni trener Antonio Lončarica, te fizioterapeut Zdenko Jonjić.

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

KORČULA ima prvi half Ironman

KORČULA ima prvi half Ironman
Srednje dugi triatlon službeni je hrvatski naziv utrke koja je u svijetu poznata i zaštićena pod nazivom half Ir...
KORČULA ima prvi half Ironman