Sport Rukomet

RUKOMET

PRVA HL - JUG (M) Jednosmjerna ulica!

RUKOMET

Dubrovnik je u 19. kolu dobio Biograd u Gospinom polju. Na kraju prvog poluvremena vodio je sa 17:9, a kraj utakmice dočekao s plus 7 (26:19) te je stigao do svoje dvanaeste pobjede i trećeg mjesta na tablici južne skupine Prve hrvatske lige. Istina, Hrvatski dragovoljac, kojeg je Dubrovnik preskočio zahvaljujući boljoj pogodak razlici, ima utakmicu manje, i to je gost u nedjelju, 15. travnja, Pećina, posljednjeplasiranog sastava lige. 

- Biograd je doputovao bez Šime Markića, svog najboljeg igrača. Pobjeda niti jednom nije dolazila u pitanje. Zadnjih deset minuta na golu je bio Luka Morović, zaigrao je Luka Prnjat, Paolo Bašica, a prve minute je dobio Nikola Hrtica na desnom krilu. To je budućnost dubrovačkog kluba - rekao je trener Dubrovnika Ante Lagator

- Istaknuo se vratar Toni Barišić s 12 obrana. Dva krila, Nikša Bušlje i Ivan Dobrić, bili napadački raspoloženi, nerješiva enigma za Biograd - dodao je Lagator. 

Derbi 19. kola između dva vodeća sastava pripao je Mladom Rudaru, koji je u Splitu bio bolji od Splita s 31:29. Metković 1963. nije uspio ostvariti kod kuće novu pobjedu. Nakon što je prošlo kolo zaustavio niz Dubrovnika od jedanaest utakmica bez poraza, sad je poražen u svojoj dvorani od Buzeta s 29:24 te je osmi u konkurenciji dvanaest klubova sa 17 bodova. 

U 20. kolu Dubrovnik je gost Kozale. Potom dočekuje Vodice, dok je u posljednjem, 22. kolu, gost Mladog Rudara.

T.V.

Bušlje 6, Srna 5, Dobrić 3...
RKHM Dubrovnik je pobjedu protiv Biograda 26:19 izborio u sastavu: Luka Morović, Nikola Hrtica, Leo Brnin (2), Teo Putica (2), Luka Prnjat (1), Nikša Bušlje (6), Luka Bevanda, Maro Dabelić (3), Zvonimir Srna (5), Kristijan Janđel, Paolo Bašica, Kajo Cikatić, Toni Barišić, Tomislav Radić (2), Hrvoje Lončarica (2) i Ivan Dobrić (3).
 

Ode Mladi Rudar
Poredak: 1. Mladi Rudar 31 bod, 2. Split 29 bodova, 3. RKHM Dubrovnik 26 bodova, 4. Hrvatski dragovoljac (utakmica manje) 26 bodova, 5. Ribola Kaštela (utakmica manje) 19 bodova...

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije