Sport Rukomet

RUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

ZLATKO SARAČEVIĆ NAPUSTIO DUBROVNIK Legendarni rukometaš preuzeo hrvatskog prvaka, PPD Zagreb!

RUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

Zlatko Saračević napušta klupu Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik i sjeda na klupu hrvatskog prvaka, PPD Zagreb. Naslijedit će Kasima Kamenicu, koji je posljednjih šest mjeseci vodio najbolju hrvatsku momčad. PPD Zagreb je u skupini Lige prvaka nije uspio ostvariti pobjedu u prvih osam kola. Sa samo dva boda je na predzadnjem mjestu skupine  i to je razlog zbog čega je najboljih hrvatski klub u nešto više od godinu dana posegnuo za petim trenerom (Veselina Vujovića je u listopadu prošle godine naslijedio Silvijo Ivandija, nakon kojeg je došao Slavko Goluža, zatim Kasim Kamenica i sad Zlatko Saračević).

Saračević je u Dubrovnik došao upravo iz PPD Zagreb u proljeće 2016. godine. Prvu utakmicu na klupi dubrovačkog kluba imao je pod balonom na Korčuli protiv Korčule u prvenstvu južne skupine Druge hrvatske lige, a danas, dan prije nego je opet trebao povesti momčad u Korčulu, opet protiv Korčule, ovaj put u Kupu Hrvatske, odlazi.

Legendarni hrvatski rukometaš, olimpijski pobjednik, uveo je u proljeće 2016. RKHM Dubrovnik u viši rang, južnu skupinu Prve hrvatske lige. Potom je Saračević u prvoj prvoligaškoj sezoni izborio s dubrovačkom momčadi treće mjesto, a odlazi nakon što je klub ostvario dvije pobjede u nizu te nakon 8. kola zauzima s 8 bodova šesto mjesto među prvoligašima s juga. Posljednji put vodio je momčad u Biogradu protiv Biograda u nedjelju navečer (pobjeda 26:23).

Dolaskom Saračevića prije više od godine i pol dana dubrovački klub je napravio iskorak u svakom pogledu. Njegove zasluge su uistinu velike.

Saračevića će naslijediti Sven Krile, dosadašnji pomoćnik. Krili će pomagati Ante Lagator. RKHM Dubrovnik protiv Korčule igra u Korčuli u srijedu, 22. studenog u 17 sati, utakmicu 2. kola Kupa Hrvatske – regija jug. Saračević će debi na klupi PPD Zagreb imati dan poslije, u četvrtak, 23. studenog, u Ligi prvaka kada u Zagreb stiže velika Barcelona.

Saračević je još kao trener RKHM Dubrovnik postao pomoćnik izbornika Lina Červara

Hvala Saračeviću i puno sreće na novom zadatku!
Oglasio se Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik na svojoj službenoj stranici. Istaknuo kako je nakon nedjeljne gostujuće pobjede protiv Biograda u susretu 8. kola Prve lige jug (26:23), došao poziv koji se ne odbija, poziv hrvatskog prvaka – PPD Zagreba.

Ističe se kako je rastanak Saračevića s igračima RKHM Dubrovnik bio očekivano emotivan.

'Hvala našem dosadašnjem treneru i želimo mu puno sreće na novom zadatku. Trebao je s nama biti u srijedu u Korčuli, a sada će u četvrtak voditi novu momčad protiv – Barcelone!!!!' - piše na stranici dubrovačkog kluba.

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

Deša Vlahutin izlaže u londonskom Bonhamsu

Deša Vlahutin izlaže u londonskom Bonhamsu
Dubrovačka umjetnica Deša Vlahutin predstavit će svoje radove u prestižnoj galeriji jedne od najvećih aukcijskih...
Deša Vlahutin izlaže u londonskom Bonhamsu