Sport Rukomet

RUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

IVO DRAGIĆ 'Dođe li pojačanje, kandidati smo za prvo mjesto!'

RUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

Toni Barišić iz Solina, vratar, te lijevo krilo Ivan Dobrić iz Petrinje nova su imena u Rukometnom kubu hrvatske mladeži Dubrovnik. Obojicu je život doveo u Dubrovnik i okolicu, a kako ne mogu bez rukometa, uz to znaju i imaju iskustva, priključili su se ekipi u Gospinom polju. RKHM Dubrovnik u nedjelju, 1. listopada, počinje novu sezonu, drugu u južnoj skupini Prve hrvatske lige. U Omišu ih čeka ogled s Hrvatskim dragovoljcem (20 sati).

– Možda budemo još jači već u Omišu – otkriva Ivo Dragić, dopredsjednik dubrovačkog kluba, ali ne otkriva o kojem je igraču riječ. Razlog zbog čega šuti kao zaliven je neuspješan dolazak Mitka Stoilova. Bilo je gotovo sve dogovoreno s iskusnim, 34-godišnjim Makedoncem, koji je od 2002. do 2005. nosio dres Zagreba. Čekali su ga u Dubrovniku, ali ga nisu dočekali. Na kraju je otišao u Pelister. Po svemu sudeći klub iz Bitole je u zadnji tren ponudio više.

– Treba nam jedan kvalitetan igrač na poziciji lijevog vanjskog. Bili bi kandidati za prvo mjesto ukoliko to realiziramo – naglasio je Dragić.

RKHM Dubrovnik je ostao bez svog najboljeg igrača prošle sezone kada je osvojeno treće mjesto. Metkovac Rudolf Ćužić karijeru nastavlja u Poljskoj. Antonio Obradović i Elmar Žderić su također napustili Gospino polje. Njih dvojica su otišla u Zagreb na fakultet.

– Nastupamo sa čak šest momčadi u novoj sezoni. Dvije seniorske te sa četiri mlađe uzrasne ekipe. Osim Prve hrvatske lige igramo i Treću hrvatsku ligu. Zatim, mlađi igraju u regiji jug, do Zadra, i to ligu dječaka rođenih 2000. godine i mlađi, ligu rođenih 2002. i mlađi, ligu rođenih 2004. i mlađi te ligu rođenih 2006. i mlađi. Zlatku Saračeviću, koji vodi prvu momčad u Prvoj hrvatskoj ligi, pomagat će Sven Krile. Vidi Vlahiću, koji vodi momčad u Trećoj hrvatskoj ligi, pomagat će Ante Lagator. Vlahić uz to vodi mlađe, i to dvije momčadi (2002. i 2002.), Krile osim štto je pomoćnik u prvoj momčadi, vodi dječake rođene 2004. i mlađe, a Lagator najmlađe, rođene 2006. i mlađe. Sva četvorica trenera su školovani treneri, koji posjeduju trenersku licencu – kazao je Dragić.

Nedostaje termina za rad.

– Radimo već u Župi dubrovačkoj. Počinjemo u Dubrovačkom primorju, obuhvati ćemo djecu iz dvije škole, Slano i Orašac. Razgovaramo s gradskim školama, sa školom u Mokošici. Posla ima. Djeca vole rukomet. Ponavljam, imamo i ambicije biti još bolji, igrati u što skorije vrijeme u višem rangu natjecanja – naglasio je dopredsjednik RKHM Dubrovnik.

Dvanaest klubova
Ukupno je dvanaest klubova u južnoj skupini Prve HL. U odnosu na prošlu sezonu nova je Kaštela, koja je ispala iz Premijer lige, a u koju je ušao Karlovac. U niži rang su ispali Crikvenica i Zadar, a ušli su Pećine (Rijeka) i Olimpija (Vodice). Uz RKHM Dubrovnik i Hrvatski dragovoljac tu su još Biograd, Mladi Rudar (Labin), Split, Metković 1963., Kozala, Buzet i Solin.

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

Umjerena opasnost od toplinskog vala

Umjerena opasnost od toplinskog vala
Za Dubrovačko-neretvansku županiju za četvrtak 22. i petak 23. kolovoza prognozirana je umjerena opasnost, dok z...
Umjerena opasnost od toplinskog vala