Sport Rukomet

RUKOMET: PRVA HRVATSKA LIGA (Ž)

NEĆE PA NEĆE Još jedan poraz Dalmatinke kod kuće

RUKOMET: PRVA HRVATSKA LIGA (Ž)

U Domu športova u Pločama u skopu 14.kola  1.HRL za žene Dalmatinka je pred oko 250 gledatelja poražena od momčadi Zrinski (Čakovac) s 27:23 (14:12). Gošće su vrlo brzo došle do prednosti, već u 5. minuti susreta bilo je 0:3, zatim u 11.minuti 2:7, u 16.minuti 3:9 i dale do znanja da su došle po bodove. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 12 :14 za gošće, a drugo poluvrijeme donosi agresivniju i bržu igru domaćih rukometašica. Nakon 13 minuta igre u drugom dijelu "malene" su uspjele poravnati rezultat na 19:19 što je bilo i jedino izjednačenje tijekom cijelog susreta. Gošće se ne predaju, opet idu na 4 pogotka prednosti i to drže do kraja te iz Ploča zasluženo nose vrijedne bodove.

U ovom susretu za Dalmatinku pod vodstvom trenera Ivana Jerkovića postigla je 7 pogodaka Josipa Oršulić, Lucija Ivičević i Nikolina Žderić po 4, Lucija Cvijanović 3, Antonija Šimić i Andrea Klarić po 2, te Klara Arar 1 pogodak, Andrijana Vlatka Jelčić imala je 10 (1), a Magdalena Bakula (1) obranu,  dok su još igrale Sara Tomašević, Klara Erceg, Ema Barbir, Petra Marinović, Matea Krilić, Iva Žderić i Anamarija Nikolac. Zanimljivo da je sudački par iz Metkovića(I.Glavinić i M.Veraja) na ovoj utakmici dosudio 18 udaraca sa sedam metara (11 za Dalmatinku i 7 za Zrinski).

Prije početka susreta upriličena je i mala svečanost gdje je Neven Vicić predstavnik domaćina uručio umjetničku sliku Jurici Vukojeviću koji je proglašen najboljim od Hrvatskog zbora sportskih novinara za lokalno novinarstvo.

U 15.kolu Dalmatinka igra u Osijeku protiv istoimene ekipe.

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije