Sport Rukomet

RUKOMET/SVJETSKO PRVENSTVO

HRVATSKA IDE U PARIZ PO MEDALJU Izbacili smo Španjolsku, u polufinalu smo, slavimo!!!

RUKOMET/SVJETSKO PRVENSTVO

Francuska za finale protiv Slovenije, a Norveška protiv Hrvatske. Naši su u polufinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Uspjeli su izbaciti Španjolsku, europskog doprvaka. Pobijedili ga u četvrtfinalu s 30:29 te iz Montpelliera idu sad u Pariz na završnicu. Igrat će za medalju. Sjajno!

Početak nije bio dobar, ali malo po malo, i eto Hrvatske. Na poluvremenu smo imali dva razlike (17:15). Potom imali u petoj minuti nastavka pet pogodaka viška (25:20). Ali, vratila se Španjolska, izjednačila na 28:28 u 53. minuti. Tada je potegnuo Domagoj Duvnjak za novo vodstvo naših, a Ivan Stevanović potom upisao još jednu veliku obranu te smo pet minuta prije kraja krenuli u napad za dva razlike. Marko Mamić je tada potegao, ali junak prvog poluvremena, nije uspio i deseti put zatresti mrežu Španjolske.

Ipak, nismo dozvolili Španjolcima novo izjednačenje, koji su četiri minute prije kraja krenuli u napad za izjednačenje. Odoljevali smo minutu i uspjeli. Dvije minute i 15 sekundi prije kraja lopta na krilo do Zlatka Horvata, koji je pogodio za plus dva (30:28). Njegov četvrti pogodak. Španjolska je 118 sekundi prije kraja pozvala minutu dogovora, izborila 92 sekunde prije kraja sedmerac, koji je realizirala. Napad naših. Odgurnut je Luka Cindrić. Naši su 38 sekundi prije kraja imali deveterac. Cindrić 20 sekundi prije kraja nije uspio pogoditi, postići svoj šesti pogodak, ali nije ni Španjolska u tih zadnjih 20 sekundi.

- Čestitke svima. Mamić je proglašen igračem utakmice, a Musa je odigrao veliku utakmicu u obrani... Amo proslaviti ovu veliku pobjedu pa je onda razmišljati što ćemo u Parizu - rekao je Zlatko Saračević, trener Dubrovnika u svom komentaru za RTL.

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

STUDENTSKO PH Zlato, srebro i bronca!

STUDENTSKO PH Zlato, srebro i bronca!
Petrunjela Pavić prva u kategoriji do 78 kilograma, Bruna Bilić druga u kategoriji do 57 kilograma, a Stjepo Rok...
STUDENTSKO PH Zlato, srebro i bronca!