Sport Rukomet

RUKOMET/DRUGA HL - JUG (Ž)

MOŽE SE I S IGRAČICOM MANJE Dubrovnik vezao dvije pobjede

RUKOMET/DRUGA HL - JUG (Ž)

Četvrta pobjeda rukometašica Dubrovnika u sedmom nastupu u južnoj skupini Druge hrvatske lige. Prvi put su ove sezone vezale dvije pobjede. Nakon uspjeha u Metkoviću protiv istoimenog domaćina prije sedam dana, pobjeda kod kuće protiv Hotela Makarska s 26:25.

Iako je početak bio baš za pet (Dubrovnik je vodio s 10:3), nije išlo glatko. Potvrđuje to na kraju samo pogodak razlike.

- Bilo je baš svega. Završnica će se pričati. Nakon tih 10:3 primili smo četiri pogotka u nizu. Na poluvremenu smo imali tri razlike (15:12). U nastavku držali tu prednost, ali završnica je bila drama. Gubili smo s 25:24. Tada smo imali igračicu manje, pa zatim još jednu, pa su one dobile isključenje. Mi smo s dvije odnosno s igračicom manje uspjeli napraviti preokret te pobijediti. Sami smo krivi što je naša pobjeda došla u pitanje. Stoji kako smo na kraju imali i malo sreće, ali kad se pogleda svih 60 minuta, pokazali smo više i zasluženo smo dobili – istaknuo je Ante Dropuljić, trener rukometašica Dubrovnika.

Valentina Orašinović je i ovaj put bila prvi strijelac Dubrovnika. Postigla je 12 pogodaka. Ona je potpisala posljednja dva. Po pet puta su mrežu tresle Marija Prevšić i Ana Bačić, dva puta Jelena Boto, po jednom Karla Prkačin i Anamarija Papić. Još su igrale Jelena Pandža, Matea Šišić, Dolores Kurtela, Anđela Prkačin, Kristina Radulović, Laura Majer, Ivana Vatović, Katarina Menalo i Nikoleta Dabelić.

U zadnjem kolu prvog dijela Dubrovnik je gosta Zadra. S 8 bodova (četiri pobjede i tri poraza) ekipa trenera Dropuljića dijeli s Hotelima Makarska treće mjesto.

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije