Sport Rukomet

PRVA HRVATSKA LIGA ZA RUKOMETAŠICE

Zrinski bolji od Dalmatinke

PRVA HRVATSKA LIGA ZA RUKOMETAŠICE

Porazom su rukometašice Dalmatinke počele novu sezonu u kojoj opet nastupaju u najvišem rangu, Prvoj hrvatskoj ligi. U gostima kod Zrinskog izgubile su s 30:17 igrajući u sastavu: Magdalena Bakula (4 obrane), Ana Stanković, Lucija Ivičević (1 pogodak), Klara Arar (1), Klara Erceg, Anđela Lekić (4), Nikolina Žderić (1), Antonija Šimić (8), Ema Barbir, Petra Marinović, Magdalena Žderić (2), Matea Krilić, Iva Žderić, Anamarija Nikolac, Lucija Cvijanović i Andrijana Vlatka Jelčić.

Dalmatinka je s dva pogotka u nizu povela u Čakovcu s 2:1, u 7. minuti drugim pogotkom Antonije Šimić izjednačila je na 3:3, ali nakon toga 7:0 domaćina, koji je na poluvremenu imao 10 pogodaka prednosti (17:7).

U sezoni 2016./17. Prva hrvatska liga broji 14 klubova. Osim Zrinskog i Dalmatinke tu su još Trešnjevka, Osijek, Zamet, Split 2010., Dugo Selo 55, Umag, Bjelovar, Koka, Podravka Vegeta, Sesvete, Lokomotiva i Arena.

Pločanke u 2. kolu dočekuju Osijek (subota, 24. rujna).

Ženski rukometni klub Dalmatinka iz Ploča prošle je sezone bio najbolji u Drugoj ligi te se nakon samo jedne sezone vratio u prvoligaško društvo. To mu je četvrti put od samostalnosti Lijepe naše da je ušao u elitno društvo. Prvi put je u tome uspio 1994.godine i zadržao se tri sezone. To je ponovio 2010., te treći put ušao 2014. nakon samo sezone igranja Druge lige.

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije