Sport Nogomet

DUBROVČANIN NA POPISU OGNJENA VUKOJEVIĆA, IZBORNIKA HRVATSKE U20 NOGOMETNE REPREZENTACIJE

'VATRENI' VICKO ŠEVELJ 'Moja prva reprezentativna akcija!'

DUBROVČANIN NA POPISU OGNJENA VUKOJEVIĆA, IZBORNIKA HRVATSKE U20 NOGOMETNE REPREZENTACIJE
S pet godina je počeo trčati za loptom. Potom je četiri godine trenirao judo, zatim rukomet, ali nogometna lopta je uvijek bila s njim.

- Po danu bih trenirao nogomet, a navečer rukomet – prisjetio se tih dana Vicko Ševelj, Dubrovčanin, danas igrač druge momčadi splitskog Hajduka, kojeg je izbornik U20 reprezentacije Hrvatske Ognjen Vukojević uvrstio na popis igrača za akciju – dvije prijateljske utakmice: prva u srijedu, 13. studenog, protiv GOŠK Dubrovnika 1919. na lapadskom travnjaku, a druga tri dana poslije u gostima protiv vršnjaka Albanije.

Ševelja su Marino Beletić, Josip Papić, Hasan Kacić i Maro Miljević trenirali nogomet u Dubrovniku. Potom je 2015. godine dobio priliku otići na probu u splitski Hajduk. Iskazao se. Stigao je nedugo nakon toga poziv iz Poljuda gdje se preselio u ljeto 2016. godine. Vrlo brzo se dobrim igrama u 'bilom' dresu našao u kombinacijama za nastup u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske. Nažalost, ozlijedio se te od toga na kraju nije bilo ništa, ali zaslužio je sad novu priliku te ga evo među kandidatima za dres U20 reprezentacije Hrvatske.

- Ovo je moja prva reprezentativna akcija – potvrdio je Ševelj.

Igrajući prvo za kadete Hajduka, potom za juniore, Ševelj se borio za naslov prvaka Hrvatske, isto tako u Kupu Hrvatske. Hvalili su ga treneri, a sad je isto kad igra za drugu momčad Hajduka, koja je visoko na tablici Druge hrvatske lige (treće mjesto). 

Ševelja smo gledali na tri pozicije - desni bek, stoper te zadnji vezni. Koju poziciju najviše voli igrati?

- Zadnjeg veznog - rekao je Ševelj, koji je rođen u Dubrovniku 19. rujna 2000. godine, a koji je u drugoj momčadi Hajduka na poziciji desnog beka. Igrama na toj poziciji je i zaslužio poziv izbornika. 
Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije

Novi broj Dubrovačkog vjesnika

Novi broj Dubrovačkog vjesnika
U NOVOM BROJU DUBROVAČKOG VJESNIKA PROČITAJTE: PITALI SMO KOLIKE  SU  BRZINSKE REKORDE NA DUBROVAČKIM PROMETNIC...
Novi broj Dubrovačkog vjesnika