Sport Nogomet

OTVARANJEM IZLOŽBE FOTOGRAFIJA U GALERIJI DULČIĆ MASLE PULITIKA POČELA PROSLAVA 100 GODINA NOGOMETNOG KLUBA GOŠK DUBROVNIK 1919.

FOTOGRAFSKO PUTOVANJE NA 130 SLIKA Zajedničkom snagom smo došli do vrijedne izložbe!

OTVARANJEM IZLOŽBE FOTOGRAFIJA U GALERIJI DULČIĆ MASLE PULITIKA POČELA PROSLAVA 100 GODINA NOGOMETNOG KLUBA GOŠK DUBROVNIK 1919.
Otvorena je u Galeriji Dulčić Masle Pulitika izložba fotografija povodom 100 godina Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919., kojom je započela manifestacija velikog nogometnog jubileja pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, a u organizaciji Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije i kluba slavljenika.

Fotografsko putovanje posložio je ugledni scenograf Marin Gozze, a ono se sastoji od 130 fotografija, koje, kako je istaknula Brigita Masle, bilježe zanimljive situacije s nogometnog terena, portrete i grupne kadrove nogometaša, sudaca, uprave, temperamentnih navijača, a sve naših dragih sugađana.

- Fotografije su sačuvani trenutak koji će probuditi sjećanje, a to nema cijene – naglasila je Masle.

Fotografije obiljuju energijom i entuzijazmom onih koji su dugi niz godina bili odani najpopularnijoj sportskoj igri – nogometu u Dubrovniku.

- Dubrovački nogomet ulazi u novu fazu uređenjem nogometnog terena u Gospinom polju, a sutra, daj Bože, i izgradnjom stadiona - naglasila je Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Mata Frankovića, otvarajući izložbu. Čestitala je jubilej klubu te pozvala sve da posjete izložbu, koja će biti otvorena do 17. studenog. U ime Grada Dubrovnika otvaranju izložbe nazočio je i pročelnik Dživo Brčić.

Ile Topuzpović, dopredsjednik Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919. i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, zahvalio je Gradu Dubrovniku na pomoći u organizaciji proslave, a bivšim i sadašnjim članovima Kluba, njihovim obiteljima, koji su ustupili fotografije, na pomoći u organizaciji izložbe. 
 
- Zajedničkom snagom smo došli do vrijedne izložbe - istaknuo je Topuzović.

Proslava 100 godina Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919. nastavlja se u utorak, 22. listopada, kad će se s početkom u 11 sati u Kazalištu Marina Držića održati svečana akademija kluba.
Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije

Drvenik sutra bez vode

Drvenik sutra bez vode
Iz Konavoskog komunalnog društva obavještavaju kako će, zbog interventnih radova na vodoopskrbnom cjevovodu, sut...
Drvenik sutra bez vode