Sport Nogomet

NOGOMET

MLAĐI UZRASTI DRUGA NL - SREDIŠTE SPLIT Jednu u Pločama dobio Jadran LP, a jednu NA Konavle; Župa dubrovačka bez boda...

NOGOMET
Počelo je natjecanje u Drugoj hrvatskoj ligi – središte Split za pionire (U14) i kadete (U16). U uzrastu pionira Nogometna akademija Konavle, koja igra pod imenom Konavljanin, s 2:1 dobila je u Pločama Jadran Luka Ploče. Povela je pogotkom Iva Županovića u 45. minuti. Tri minute poslije domaćin je izjednačio pogotkom Silvia Kavelja, a pobjedu pionirima Konavljanima, koje vodi Dean Delevski, donio je Luka Janković u 57. minuti. Župa dubrovačka, koja je također, kao i Konavljanin (NA Konavle), debitant u ovom rangu natjecanja, poražena je u Kaštel Gomilici od domaćeg GOŠK-a s 1:0. Domaćin je do pobjede stigao pogotkom u 5. minuti utakmice.

U uzrastu kadeta Jadran Luka Ploče je na svom terenu s 3:0 dobio Konavljanin, dok je Župa dubrovačka poražena 5:0 od GOŠK-a u Kaštel Gomilici. U Pločama Jadran Luka Ploče je do pobjede protiv Konavljanina stigao pogotcima igrača s klupe, koji su ušli u nastavku utakmice: Duje Žderića u 60. i 71. minuti te Stipe Kužića u 80. minuti.

U 2. kolu, 14. rujna, Župa dubrovačka dočekuje Vodice, Konavljanin je domaćin Kamenu iz Ivanbegovine, a Jadran Luka Ploče je gost Velebita u Benkovcu.
 
U uzrastu mlađih pionira i juniora u Drugoj hrvatskoj ligi – središte Split nastupaju Neretvanac iz Opuzena, Neretva iz Metkovića te Jadran Luka Ploče. Utakmice 1. kola igraju se u nedjelju, 8. rujna: Neretvanac dočekuje Kamen, a u Metkoviću igraju Neretva i Jadran Luka Ploče. 

GOŠK Dubrovnik 1919.
je jedini iz Dubrovačko-neretvanske županije koji u sve četiri uzrasne kategorije nastupa u Prvoj hrvatskoj ligi – središte Split (mlađi pioniri, pioniri, kadeti i juniori), dok je u konkurenciji pionira i kadeta u prvom razredu Središta Split iz naše županije još Neretva iz Metkovića.
Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije

Pun Stradun pjeva s Gibonnijem!

Pun Stradun pjeva s Gibonnijem!
Dubrovački zimski festival u punom je jeku. Brojni su Dubrovčani pohrlili večeras na Stradun kako bi uživali u h...
Pun Stradun pjeva s Gibonnijem!