Sport Nogomet

NOVA SEZONA U PRVOJ ŽUPANIJSKOJ NOGOMETNOJ LIGI POČINJE 22. RUJNA

PLENUM KLUBOVA 5. RUJNA Darij Jasprica: 'Tko ne bude snimao utakmicu, ne priloži nakon utakmice snimku, složili su se s time svi klubovi, kaznit će se oduzimanjem tri boda!'

NOVA SEZONA U PRVOJ ŽUPANIJSKOJ NOGOMETNOJ LIGI POČINJE 22. RUJNA
Nova sezona u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi počinje u nedjelju, 22. rujna. Raspored prvenstva će se znati već sutra, u četvrtak, 5. rujna, kad će se u Stonu s početkom u 18 sati održati Plenum klubova Prve ŽNL.

- U odnosu na prošlu sezonu ispao je iz Prve županijske lige Grk iz Potomja, a ušao je prvak Druge županijske lige, Maestral iz Krvavca – rekao je Darij Jasprica, koji bi trebao i u novoj sezoni biti u ulozi povjerenika natjecanja.

Dakle, dvanaest klubova koji predzadnje nedjelje u rujnu kreću u utrku za bodove u Prvoj ŽNL su Croatia (Gabrili), Župa dubrovačka (Čibača), Slaven (Gruda), Gusar (Komin), ONK Metković, ŠD Smokvica, Orebić, Konavljanin (Čilipi), Hajduk 1932. (Vela Luka), Sokol (Dubravka), Žrnovo i Maestral.  

- Još se ne zna kad kreću drugoligaši i još nije definirano tko će sve igrati u Drugoj županijskoj ligi.

U sezonu 2018./19. sedam klubova je krenulo s natjecanjem u Drugoj županijskoj ligi. Uz Maestral još su igrali Faraon (Trpanj), Putniković, Omladinac (Lastovo), Rat (Kuna), Enkel (Popovići) i SOŠK 1919. (Ston). Potonji, SOŠK 1919. je isključen iz natjecanja početkom proljetnog dijela prvenstva zbog neopravdanog nedolaska na dvije utakmice.  

- Informacije koje imam su da će Grk sigiurno igrati u Drugoj ŽNL te kako je upitan nastup SOŠK-a 1919., kojem je problem nedostatak igrača za prvu momčad, a što je bio i razlog zbog kojeg se nisu uspjeli skupiti početkom proljetnog dijela prošle sezone na dvije utakmice zbog čega su isključeni.  

Novost na utakmicama Prve županijske nogometne lige u sezoni 2019./20. jest da će se utakmice snimati digitalnim kamarema.

- Zatim, delegati će sami morati pisati zapisnike. Trebao bi biti jedan povjerenik za suđenje, koji neće, a što je bio slučaj prije, moći biti delegat na utakmicama. Inače, tko ne bude snimao utakmicu, ne priloži nakon utakmice snimku, složili su se s time svi klubovi, kaznit će se oduzimanjem tri boda. To će pisati u propozicijama natjecanje – naglasio je Jasprica.

Na kraju prošle sezone slavilo se u Gabrilima. Croatia s Franom Lojićem na klupi je bila najbolja. Podigla pokal prvaka. 
Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije

Pun Stradun pjeva s Gibonnijem!

Pun Stradun pjeva s Gibonnijem!
Dubrovački zimski festival u punom je jeku. Brojni su Dubrovčani pohrlili večeras na Stradun kako bi uživali u h...
Pun Stradun pjeva s Gibonnijem!