Sport Nogomet

POČELA NOVA SEZONA U JUŽNOJ SKUPINI TREĆE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE

BEZ POBJEDNIKA PODNO KLIŠKE TVRĐAVE Silni napadi Uskoka, GOŠK Dubrovnik 1919. odolijevao do 70. minute i vodio s 2:0

POČELA NOVA SEZONA U JUŽNOJ SKUPINI TREĆE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE
Bez pobjednika podno Kliške tvrđave. Zanimljivih 90 minuta završilo je 2:2. Uskok je bio bolji. Natjerao je GOŠK Dubrovnik 1919. u njegov šesnaesterac u koji je uputio 'milijun' centaršuteva. Momčad trenera Milana Petrovića 70 minuta je odolijevala tim napadima, i ne samo to, već je s dva sjajna udarca, prekrasna pogotka, vodila s 2:0.

Redom. Već u 4. minuti je GOŠK Dubrovnik 1919. bio na mukama. Spašavao je prvo na crti Matej Perović, a u nastavku akcije dva puta je sjajno obranio Josip Jurjević. U 17. minuti Uskok je prokockao veliku priliku, kao i u 21. minuti. U 35. minuti gol GOŠK Dubrovnika 1919. spasio je Luka Matić. U 35. minuti bravo za Jurjevića, kao i u 39. minuti kad je lopta išla pod gredu. U 43. minuti pogodak, ali ne domaćina. Ivo Caput je primio loptu na desnoj strani, izborio je prostor za udarac, potegao s vrha kaznenog prostora te pogodio.

Uskok je i u nastavku nizao prilike, ali nakon svake je 'čupao kosu': 49. minuta, 50. minuta kad je Domagoj Torbarina stao na put lopti koja je išla prema mreži, 52. minuta. U 47. minuti zatresla se mreža GOŠK Dubrovnika 1919., međutim, bio je prekršaj nad Jurjevićem. U 54. minuti prvi put je GOŠK Dubrovnik 1919. zaprijetio u nastavku, u 56. minuti nije iskoristio nesporazum obrane domaćih, a u 58. minuti je poveo s 2:0. Josip Brkić je sjajno potegao, iskosa s desne strane pogodio, kao što je to napravio Caput pred kraj prvog poluvremena. I ovaj put je vratar Uskoka Ante Duvnjak bio nemoćan. 

U 68. minuti kontra GOŠK Dubrovnika 1919. – Caput je povukao, proigrao Balda Cicijelja, koji je pokušao iznenaditi Duvnjaka, međutim, nije bio precizan.

Zatim se vraća Uskok, i to nakon greške Torbarine, koji je izgubio loptu. Nije imao u tom trenutku nikoga da mu pomogne. Kapetan Uskoka Marin Vučemilović Grgić se sjurio prema Jurjeviću te pogodio kad mu je vratar GOŠK Dubrovnika 1919. izašao u susret. Minutu poslije Jurjević je spriječio novi pogodak domaćina. Zatim, u 76. minuti, spetljali su se Uskoci pred vratima GOŠK Dubrovnika 1919. te je još jedna prilika domaćih propala. Ipak, u 77. minuti, su uspjeli izjednačiti na 2:2. Odličan je bio ubačaj Zvonimira Teklića na drugu stativu te još bolji udarac glavom Antonia Pavlinovića. U 81. minuti lopta je prošetala kroz peterac GOŠK Dubrovnika 1919., srećom, nitko od domaćih se nije snašao. U sudačkoj nadoknadi nove dvije prilike domaćina, ali ništa od preokreta. Uskoku bod. GOŠK Dubrovniku 1919. bod.

Milan Petrović na Klisu nije mogao računati na Dalibora Kristića, Tonija Žilu i Šimu Horvata. Jurjević je odlično zamijenio kapetana Kristića. Prvi bod je na kontu dubrovačke momčadi...
SEMAFOR 1. kolo
Subota, 31. kolovoza, Hrvace: Hrvace – Sloga 4:3, Klis: Uskok – GOŠK Dubrovnik 1919. 2:2, Zadar: Zadar – RNK Split 3:0, Unešić: Zagora – Junak 0:1, nedjelja, 1. rujna, Blato: BŠK Zmaj – Kamen, Ploče: Jadran LP – Primorac Biograd, Opuzen: Neretvanac – Neretva, Baška Voda: Urania – Vodice.
 
RASPORED 2. kolo
Subota, 7. rujna, Sinj: Junak – Urania, Metković: Neretva – Zagora, Split: RNK Split – Neretvanac, Dubrovnik: GOŠK Dubrovnik 1919. – Zadar, Biograd: Primorac (B) – Uskok, nedjelja, 8. rujna, Ivanbegovina: Kamen – Vodice, Mravince: Sloga – Jadran LP, Blato: BŠK Zmaj – Hrvace.

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije

Obnovljen sportski teren na Gromači

Obnovljen sportski teren na Gromači
Završeni su radovi na obnovi sportskog terena na Gromači. Radovi su obuhvatili sanaciju 100 kvadratnih metara as...
Obnovljen sportski teren na Gromači