Sport Nogomet

FINALE ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG KUPA

ODLUKA NA ŠUPJACI Konavljanin napada, Jadran Luka Ploče brani

FINALE ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG KUPA
Konavljanin ili Jadran Luka Ploče, šestoplasirani sastav Prve županijske lige ili šestoplasirani sastav Treće hrvatske lige - jug - tko će osvojiti Županijski kup te se plasirati u pretkolo Hrvatskog kupa? Finale se igra u Čilipima ove srijede. Početak finala je u 17.30 sati. Predigra finalu bi trebao biti susret veterana dva kluba. 

Jadran Luka Ploče je i ove sezone najuspješniji klub Dubrovačko neretvanske županije. Može se pohvaliti kako ima najbolju obranu lige. Uz to brani naslov pobjednika Županijskog kupa. Prošle godine je bio gost u finalu u Čibači Župe dubrovačke. Slavio je na penale. Potom je bio uspješan i u pretkolu Hrvatskog kupa (Bjelovar), zatim i u šesnaestini finala (Split) te je stigao među 16 najboljih. Dalje nije uspio proći (Vinogradar). Pobjeda u pretkolu mu je već bila najveći uspjeh u povijesti.

Konavljanin je po tom pitanju uspješniji. Može se pohvaliti kako je prije 13 godina stigao čak do četvrtfinala Kupa Hrvatske, kako su ga sekunde dijelile od plasmana u polufinale. Tko se ne sjeća pogotka Dragana Žilića, vratara Rijeke, u sudačkoj nadoknadi uzvratne utakmice, u trenutku kad je Konavljanin na Grudi imao rezultat koji ga je vodio dalje (2:0) te igrača više. Prvu utakmicu na Kantridi, gdje je grubo oštećen, izgubio je s 3:1. Igrao je dvije godine poslije Konavljanin i u osmini finala Kupa Hrvatske. Tada je uspješniji bio splitski Hajduk s Danijelom Subašićem na vratima, igrao je Senijad Ibričić, Srđan Andrić, Josip Skoko, Ivan Strinić...

Tada je Konavljanin bio najjači u svojoj povijesti. Bio je prvak Treće hrvatske lige - jug. Igrao je kvalifikacije za popunu Druge hrvatske lige. Pobijedio je tih godina u Kupu Varteks kojeg je vodio, pazi sad, Zlatko Dalić. Majstor Vlaho Radičević je postigao oba pogotka za Konavljanin u pobjedi 2:1. Jest, nije prošao Rijeku, ali se pamti kako je i nju dobio s 2:1. Rijeka je te sezone branila naslov pobjednika Kupa Hrvatske. 

Ove sezone Konavljanin je nizao iznenađenja u Kupu Hrvatske. Iznenadio je tri vodeća sastava svoje, Prve županijske lige. Padali su na Šupjaci Župa dubrovačka i Slaven, a potom Croatija usred Gabrila. U polufinalu je on bio favorit. Tu ulogu je opravdao u Trpnju protiv Faraona, županijskog drugoligaša. Sad opet nije favorit. To je Jadran Luka Ploče bez obzira što se igra u Čilipima. Pločani su imali daleko teži put do finala: Neretva kod kuće na startu, potom ONK Metković. Nakon toga dobili su Neretvanac u Opuzenu te u polufinalu BŠK Zmaj u Blatu. Prije četiri dana su u prvenstvu skinuli lidera, Primorac iz Biograda na Moru.

Miho Trković s Grude sudi finale, Frano Palfi i Anita Nenada iz Dubrovnika su pomoćnici. Nikola Kaleb iz Metkovića je delegat. Sve je spremno za finale Županijskog kupa. 
Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije