Sport Nogomet

NOGOMET

ŽUPANIJSKI KUP, 1. KOLO Poslastica u utorak, svi ostali već u nedjelju!

NOGOMET
Najzanimljiviji dvoboj 1. kola u sve četiri skupine Županijskog nogometnog kupa između dva hrvatska trećeligaša, Jadrana Luka Ploče, prošlogodišnjeg pobjednika, koji je potom dogurao do osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa, i metkovske Neretva, neće se igrati u Pločama u nedjelju, 24. veljače, već dva dana poslije, u utorak, 26. veljače. Razlog je što se ovog vikenda nastavlja natjecanje u južnoj skupini Treće hrvatske lige, a na startu proljetnog dijela, u subotu, 23. veljače, u Ploče stiže Imotski, a Metkovci su gosti Kamena u Ivanbegovini. 

Sve ostale utakmice 1. kola Županijskog kupa igraju u nedjelju, 24. veljače, s početkom u 15 sati. Preostala utakmica u skupini Dolina Neretve igra se u Krvavcu, a sastaju se županijski drugoligaš Maestral i županijski prvoligaš Gusar iz Komina. Pobjednicima iz Ploča i Krvavca pridružit će se u idućem kolu županijski prvoligaš ONK Metković i hrvatski trećeligaš Neretvanac, koji su slobodni na startu.

U skupini Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle u nedjelju igraju u Čilipima: Konavljanin - Župa dubrovačka, na Grudi: Slaven - Enkel, te u Gabrilima: Croatia – Sokol. Slobodan je na startu natjecanja u skupini hrvatski trećeligaš GOŠK Dubrovnik 1919., koji je izgubio status nositelja u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa, te opet svoj put u najbrojnijem hrvatskom klupskom natjecanju počinje u Županijskom kupu. Konavljanin, Župa dubrovačka, Slaven, Croatia i Sokol su županijski prvoligaši, a Enkel županijski drugoligaš.

U skupini Pelješac u nedjelju, 24. veljače, županijski prvoligaš Orebić dolazi u Ston u goste županijskom drugoligašu, SOŠK-u 1919., a u Putnikovićima igraju županijski drugoligaš Putnikovići i županijski prvoligaš Grk, dok su slobodni županijski drugoligaši, Faraon Rat. U skupini Korčula - Lastovo u nedjelju na Lastovu igraju županijski drugoligaš Omladinac i županijski prvoligaš ŠD Smokvica, dok su slobodni hrvatski trećeligaš BŠK Zmaj, te županijski prvoligaši, Hajduk 1932. i Žrnovo

Pobjednici skupina plasirat će se u polufinale Županijskog kupa, a pobjednik Županijskog kupa igrat će u sezoni 2019./20. u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa. 
Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije