Sport Nogomet

MALONOGOMETNI TURNIR U DVORANI OSNOVNE ŠKOLE ŽUPA DUBROVAČKA

FINUO 7. TURNIR ŽUPSKIH MJESTA Svemu dođe kraj, pa tako i seriji uspjeha sastava iz Čibače - Brašina prvak!

MALONOGOMETNI TURNIR U DVORANI OSNOVNE ŠKOLE ŽUPA DUBROVAČKA
Brašina je podigla pokal pobjednika sedmog izdanja Turnira župskih mjesta. Čekala je šest godina da uzvrati Gornjoj Čibači za poraz u finalu prvog izdanja turnira, i na kraju je to dočekala, i to je uspjela boljim izvođenjem penala. Vodila je u velikom finalu s 2:0, imala pogodak viška na ulasku u posljednju minutu, ali nije tada uspjela. Gornja ČIbača, pobjednik prva tri izdanja turnira, uspjela je izjednačiti, i to pogotkom za 2:2 37 sekundi prije kraja.

U pola sata igre junak Brašine bio je dvostruki strijelac Leo Pušić, a Gornje Čibače Igor Žilić, koji je također postigao dva pogotka. Na penale boljeg od Josipa Jurjevića, vratara Brašine, nije bilo uzimajući u obzir oba sastava. Obranio je prva dva penala Gornje Čibače, a kad Mateo Delić u drugoj seriji nije uspio iskoristiti prvu meč loptu za Brašinu (njegov udarac je obranio Drago Palameta, vratar Gornje Čibače), Jurjević je namjestio u trećoj, posljednjoj seriji loptu na šest metara, te pogodio. 

Osim što se Brašina u svom drugom nastupu u finalu uspjela upisati na listu pobjednika, prekinula je niz uspjeha sastava iz Čibače, koji su osvojili svih šest prethodnih izdanja turnira. Nakon što je Gornja Čibača bila najbolja u prva tri izdanja, Mini Čibača je osvojila četvrto izdanje turnira, a FIX Čibača peto i šesto.

Treće mjesto zauzeo je Brgat, koji je u polufinalu izgubio od Brašine na penale. Brgat je prošle godine izgubio u finalu od FIX Čibače, a ove je bio jedini od prošlogodišnjih polufinalista koji se opet našao među četiri najbolja. 

U revijalnoj utakmici, nakon utakmice za treće mjesto, a prije velikog finala, zaigrali su FUN i Lukovica, a u pauzama utakmica nastupile su mažoretke Župe dubrovačke, te mališani KUD-a 'Marko Marojica'. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU DUBROVAČKOG VJESNIKA
SEMAFOR
ZA TREĆE MJESTO Brgat - Bjelice 1:0
Suci:
Robert Hausvička i Anita Nenada
Strijelac: 1:0 Ivan Kristović.
BRGAT: Vicenco Kraljić, Ivan Kristović, Petar Kraljić, Ivan Krmek, Domagoj Žeravica, Ivan Knego, Marin Barović, Matej Perović, Luka Kraljić
BJELICE: Vlaho Kesovija, Mateo Kesovija, Domagoj Prkut, Nikša Prkut, Ivica Lučić, Mihael Raguž, Vlaho Previšić, Božo Lučić, Toni Soldić, Lukša Noković, Mateo Franić, Antonio Milić, Vlaho Lučić

FINALE Brašina - Gornja Čibača 2:2/kazneni udarci 2:1
Suci:
Robert Hausvička i Anita Nenada
Strijelci: 1:0 Leo Pušić, 2:0 Leo Pušić, 2:1 Igor Žilić, 2:2 Igor Žilić
BRAŠINA: Josip Jurjević, Mateo Delić, Šime Matković, Ivan Matković, Leo Pušić, Miljenko Meštrović, Božo Džamarija, Ante Džamarija, Kristian Previšić, Zvonimir Oberan, Lukša Plenković
GORNJA ČIBAČA: Drago Palameta, Davorin Krešić, Ivan Perić, Davor Cverlin, Maro Krkić, Ivo Raguž, Igor Žilić, Maro Benić, Vlaho Radić, Nikša Krešić, Branimir Perić
Leu Pušiću ovaj put duplo
Brašina je pokupila sva tri najvažnija pojedinačna trofeja: najbolji vratar turnira je Josip Jurjević, a Leo Pušić najbolji igrač i strijelac. Postigao je 4 pogotka (u obzir se uzima što je tko napravio od četvrtfinala). Zanimljivo, Pušić je već dva puta bio najbolji strijelac turnira. Ovo mu je treći naslov. 

Priznanje za najljepši pogodak na turniru pripala je Branimiru Periću (Gornja ČIbača). Nagrada nosi ime po najboljem strijelcu u povijesti Nogometnog kluba Župa dubrovačka, živućoj legendi, danas 63-godišnjem Neku Miloslaviću. 

Pokale i priznanja najboljima uručili su Jure Marić, pročelnik Općine Župa dubrovačka, zatim Ivica Cumeljan, predsjednik Zajednice sportova Općine Župa dubrovačka, Anton Jurkić, ravnatelj Osnovne škole Župa dubrovačka, te Josip Vidić i Ante Kuraja.
 

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije