Sport Nogomet

GOST DUBROVNIKA

ZVIJEZDA REAL MADRIDA I BRAZILSKE REPREZENTACIJE NA STRADUNU Marcelo napravio đir!

GOST DUBROVNIKA

Njegovo ime je Marcelo Vieira da Silva Junior, prošli mjesec je proslavio 29. rođendan, a prije neki dan je s Real Madridom osvojio po treći put naslov klupskog prvaka Europe. Brazilac, rođen u Rio de Janieru, počeo je igrati nogomet u Fluminenseu iz kojeg je prije više od deset godina stigao na Santiago Bernabeu.

S Real Madridom do danas četiri puta prvak Španjolske, dva puta pobjednik španjolskog kupa Kralja, dva puta osvajač španjolskog Superkupa, dva puta europskog Superkupa i dva puta klupski prvak svijeta. S reprezentacijom Brazila osvojio je dvije medalje na Olimpijskim igrama, broncu u Pekingu 2008., a četiri godine poslije srebro u Londonu. Plus pobjednik je Kupa konfederacija 2013. godine.  

Na lijevoj podlaktici je tetovaža njegova datuma rođenja (12. svibnja 1988.). Na istoj ruci ima i tetovažu svog djeda Pedra, koji mu je platio svu opremu kad je igrao za Fluminense, iako su bili vrlo siromašna obitelj. Marcelo mu zbog toga uvijek posvećuje pogotke 'jer da nije bilo djeda, ne bih ni ja igrao nogomet'. Odigrao je više od 400 utakmica za Real Madrid i postigao više od 30 pogodaka. Za Brazil je nastupio 70-ak puta od čega 50-ak za 'A' reprezentaciju.

Marcelo je s 9 godina počeo igrati mali nogomet. Četiri godine poslije otkrio ga je Fluminense. U Real je stigao u siječnju 2007. godine.

Navratio je i do Dubrovnika. Prošetao u danima odmora Stradunom. Nije mogao proći nezapaženo. Sad, je li fotografija snimljena sinoć, ili prije, znaju oni koji su na slici. Uglavnom, jedan od najboljih igrača Real Madrida i brazilske reprezentacije je bio na Stradunu, u Dubrovniku. Slikao se i na Srđu. Vjerojatno su za njegov dolazak u Dubrovnik 'krivi' i Luka Modrić i Mateo Kovačić, suigrači iz Real Madrida.

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije

Novi broj Dubrovačkog vjesnika

Novi broj Dubrovačkog vjesnika
U NOVOM BROJU DUBROVAČKOG VJESNIKA PROČITAJTE: PROVJERILI SMO KLIMA LI SE SLUČAJ FILMSKE PLJAČKE U ZRAČNOJ LUCI...
Novi broj Dubrovačkog vjesnika