Sport Košarka

KOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK

KINESKA POŠTA Sve su bolji i bolji. Može li Dubrovnik osvojiti treći turnir?

KOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK
Košarkaški klub Dubrovnik - reprezentacija KIne do 19 godina 2:1. Nakon što je domaćin na prvom turniru bio bolji s 82:72, Dubrovnik je slavio na drugom također s deset razlike (93:83) te sad na trećem, posljednjem turniru kineske turneje, koji se igra u gradu Wenzhou, i to s 91:79 (20:14, 25:24, 18:24, 28:17). 

Dubrovnik je na prvom turniru upisao tri poraza, potom s dvije pobjede i jednim porazom bio drugi na drugom turniru, a sad je treći turnir počeo pobjedom. Može li osvojiti treći turnir? Može ukoliko još jednom dobije juniore Crvene zvezde, te prvi put na turneji bude bolji od selekcije Litve sastavljene od igrača Prve njezine lige, a koja je osvojila prva dva turnira (Litvanci su dobili Dubrovnik prvo sa šest, a potom s pet razlike). 

U trećem ogledu protiv reprezentacije Kine do 19 godina, koja se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj, Dubrovnik je na poluvremenu imao sedam koševa viška (45:38), dok je posljednju četvrtinu dočekao s košem viška (63:62).

- Odlično smo odigrali. Rano smo ostali bez Radovčića zbog pet osobnih, ali su ostali sve nadoknadili - napisao je Darko Kunce, trener Dubrovnika. Prvo ime Dubrovnika bio je Domagoj Vrkić s 27 koševa (ostvario je 'double double' - 12 skokova). Zatim Krešimir Radovčić je postigao 16, Jure Boban 12, Toni Mustapić 10, Marko Šarac 7, Filip Vujičić 6 te Ivan Perković 5 koševa. Još su igrali Petar Koprivica, Niko Stasjuk i Antonio Petrović. U stožeru Dubrovnika su još pomoćni trener Maro Lučić te fizioterapeut Đorđo Petronio

Dubrovnik će ukupno odigrati devet utakmica na kineskoj turneji. Sad je na omjeru pobjeda i poraza 3-4.
Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

Špiciranje na lapadski

Špiciranje na lapadski
Mame i tate guraju kolica, to je prava lapadska špica... Uvala je danas čitav dan bila mjesto susreta i uživnja ...
Špiciranje na lapadski