Sport Košarka

KOŠARKA/ŠPANJOLSKA

NIŠTA NOVA, NIŠTA NOVA Ante Tomić!

KOŠARKA/ŠPANJOLSKA

Uvjerljiva je bila Barcelona Lassa u 16. kolu španjolskog prvenstva. Sa 100:76 dobila je u svojoj Blaugrani Rio Natura Monbus Obradoiro. Prvo ime utakmice, a tko drugi nego Dubrovčanin Ante Tomić. Igra sjajno u posljednje vrijeme. Prigrabio je laskavi naslov MVP mjeseca prosinca španjolskog prvenstva, a sad u siječnju nastavlja svoj niz.

U 16. kolu Tomić je imao valorizaciju 28. Za 19 minuta, koliko je igrao protiv Rio Natura Monbus Obradoiro, postigao je 15 koševa uz samo jedan promašaj iz igre (šut 5/6 za dva) i samo jedno promašeno slobodno bacanje (5/6). Bio je drugi strijelac (Juan Carlos Navarro je ubacio 18), prvi skakač (8 skokova) i prvi asistent (4 asistencije) domaćeg sastava, koji sad vodi u prvenstvu s 12 pobjeda i 3 poraza. Isti učinak, ako bude uspješan u 16. kolu, može imati još samo Real Madrid. Valencia je treća s 11/4, Tenerife imaju 10/4 i utakmicu manje, Baskonia je peta s 10/5, Gran Canaria šesta s 10/6…

Dvije utakmice koje se tek imamu odigrati su: Real Madrid – Andorra i ICL Manresa – Tenerife. Ukoliko u te dvije utakmice nitko ne bude imao valorizaciju 28 i više, Ante Tomić će ponijeti laskavi naslov – MVP 16. kola španjolskog prvenstva.

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

Novi broj Dubrovačkog vjesnika

Novi broj Dubrovačkog vjesnika
U NOVOM BROJU DUBROVAČKOG VJESNIKA PROČITAJTE: PITALI SMO KOLIKE  SU  BRZINSKE REKORDE NA DUBROVAČKIM PROMETNIC...
Novi broj Dubrovačkog vjesnika