Sport Košarka

KOŠARKA/EUROLIGA

Luda završnica Barcelone: i to je moguće napraviti u šest minuta!

KOŠARKA/EUROLIGA

Ante Tomić je s Barcelonom slavio na startu nove sezone u Euroligi. Španjolski doprvak je bio uspješan u gostima kod Unics Kazana sa 69:63 nakon što je šest minuta prije kraja gubio sa 58:44. Potom je napravio 25:5 te otišao kući pjevajući.

Domaćin je na poluvremenu vodio s 36:34, na kraju treće imao osam koševa viška (51:43), a na početku četvrte četvrtine spomenutih 14 koševa (58:44).

Dubrovčanin je uz Justina Dellmana bio po valorizaciji prvo ime Barcelone. Postigao je 13 koševa (šut za dva 5/8, slobodna bacanja 3/4), imao 9 skokova, 2 asistencije, 2 ukradene i 1 izgubljenu loptu, na njemu su igrači Unicsa napravili 6 prekršaja. Juan Carlos Navarro je ubacio 10 koševa od svojih 13 koševa u 'ludoj' završnici. Doellman je bio prvi strijelac s 23 koša.

Novi je format Eurolige. U prvom dijelu svih 16 sudionika igra ligu, svatko sa svakim. Nakon 30 kola prvih osam će u četvrtfinale. Potom će prvi protiv osmog, drugi protiv sedmog, treći protiv šestog te četvrti protiv petog igrati na tri pobjede za plasman na Final four.

U 2. kolu Barcelona Lasa u petak, 21. listopada dočekuje Fenerbahče.

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije