Sport Ostalo

BADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK NA MLAĐE KADETSKOM PRVENSTVU HRVATSKE

DUBROVNIK UZEO NAJMANJE PO JEDNU MEDALJU U SVIH PET KATEGORIJA Patrik Karamatić kao Marko Janičić na kadetskom prvenstvu Hrvatske!

BADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK NA MLAĐE KADETSKOM PRVENSTVU HRVATSKE
Badmintonski klub Dubrovnik ponovno ima razloga za zadovoljstvo, sad nakon nastupa na mlađe kadetskom prvenstvu Hrvatske. U svih pet kategorija - muški i ženski pojedinačno, muški i ženski parovi te mješoviti parovi – članovi dubrovačkog kluba osvojili su po najmanje jednu medalju, ukupno šest.

- Nakon što su mlađi kadeti Dubrovnika osvojili ekipno ligu na dominantan način, sad smo se iskazali i na državnom prvebstvu te dokazali kako smo u ovom trenutku najjači klub u Hrvatskoj u ovoj uzrasnoj kategoriji – istaknuo je Ratko Galjer, trener dubrovačkog kluba.

Patrik Karamatić je prvak Hrvatske pojedinačno te u muškim parovima igrajući s Davorom Makivićem, koji je s Lučiom Galjer osvojio srebro u mješovitim parovima, a pojedinačno stigao do bronce. Lučia Galjer je osvojila ukupno tri medalje. Bila je brončana pojedinačno te brončana u ženskim parovima igrajući s Petrom Šilje.

Karamatić je opravdao ulogu prvog nositelja. Bio je slobodan u 1. kolu, a potom je nanizao tri pobjede. U polufinalu je dobio Makivića, koji je pak opravdao ulogu trećeg nositelja. Nastupili su još Patrik Konjuh i Niko Šumić, kojeg je u četvrtfinalu zaustavio Karamatić, dok je od Konjuha u četvrtfinalu bio bolji Makivić. Karamatić je u finalu savladao Vita Radovanovića  iz Badmintonskog kluba Medvedgrad 1998. 

Lučia Galjer je bila treća nositeljica. Poražena je u polufinalu od Ane Pranić, članice Medvedgrada 1998., prve nositeljice i kasnije pobjednice. Galjer je do polufinala stigla s dvije pobjede, i obje protiv klupskih kolegica. U 1. kolu je dobila klupsku Romeu Milkovič, a potom u četvrtfinalu Petru Šilje.  

- Imali smo peh što nam je nedostajala Karla Vuletić, koja je bila važan kotačić u osvajanju ekipne lige te koja bi bila nositeljica u dvije kategorije – naglasio je trener Dubrovnik te podsjetio kako je Marko Janičić prije dva tjedna osvojio duplu krunu na kadetskom prvenstvu Hrvatske, pojedinačno i u muškim parovima, a što je sad uspio Patrik Karamatić u konkurenciji mlađih kadeta.

- Ostalo je još državno prvenstvo za poletarce te juniore na kojem imamo također visoke ciljeve. Nadam se kako ćemo s još nekoliko medalja učiniti još uspješnom već najuspješniju godinu u povijesti kluba. S obzirom da smo jedini klub u Hrvatskoj koji nema dvoranu za trening, priznat ćete da ovi rezultati nisu loši – podvukao je Galjer.

FOTO Davor Makivić, Patrik Konjuh, Niko Šumić, Patrik Karamatić, Petra Šilje, Romea Milković i Lučia Galjer
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije