Sport Ostalo

KUP HRVATSKE U BADMINTONU

DUBROVKINJE DOBILE PRVE NOSITELJICE Slatke pobjede Barbare Janičić te Lee Burazor i Erike Konjuh

KUP HRVATSKE U BADMINTONU
Uspjela je Barbara Janičić dobiti Iru Misir, članicu Velike Gorice, aktualnu mlađe juniorsku prvakinju Hrvatske pojedinačno,zatim u mješovitim parovima te u ženskim parovima (ovaj zadnji uspjeh ostvarile su Misir i Janičić skupa), i to u finalu 4. kola Hrvatskog juniorskog kupa, posljednjeg turnira, koji je odigran u Čakovcu. Rezultat finala: Janičić – Misir 21:16 i 21:17. Istina, nije uspjela tom pobjedom Dubrovkinja preskočiti Misir na kraju te osvojili Hrvatski juniorski kup. Misir je ostala prva s 280 bodova, dok je 30 bodova manje skupila Janičić, koja je druga u ukupnom poretku na kraju sezone. U Hrvatskom kupu se uzimaju tri najbolja rezultata. Tko je nastupio u sva četiri kola odbacuje najslabiji rezultat. Druga članica Dubrovnika ove sezone u Hrvatskom juniorskom kupu, Nikolina Kabiček, bila je peta na turniru 4. kola, a kad se podvukla crta pod učinjeno u sezoni zauzela je u ukupnom poretku osmo mjesto sa 123 boda. U parovima, u ukupnom poretku Hrvatskog juniorskog kupa, Janičić je bila četvrta, a Kabiček šesta. Badmintonski klub Dubrovnik je na kraju četvrti. Juniorski Kup Hrvatske osvojio je Badmintonski klub Medvedgrad 1998. Zagreb.

U Čakovcu je odigran i turnir četvrtog kruga Hrvatskog kupa za poletarce, uzrast do 11 godina. Nastupile su dvije članice Dubrovnika, Lea Burazor i Erika Konjuh, koje su u ženskim parovima osvojile srebro, dok su u pojedinačnoj konkurenciji nakon poraza u četvrtfinalu razigravale za poredak od 5. do 8. mjesta. Burazor je na kraju bila peta s tri pobjede i jednim porazom, a Konjuh sedma s dvije pobjede i dva poraza. Konjuh je na kraju sezone peta u ukupnom poretku Kupa Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji, a Burazor sedma. 

U ženskim parovima Burazor i Konjuh su u polufinalu dobile prve nositeljice, Anabelu Bel i Laru Bel, članice Međimurja, s 21:18, 20:22 te 21:9. U finalu su poražene od Ranie Vindiš (Flex Zagreb) i Marte Dvornik (Split) s 27:25 i 21:9. Vindiš je vodeća u poretku ženskih parova nakon dva od ukupno tri turnira. Burazor peta, a Konjuh sedma. 
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije