Sport Ostalo

MEĐUNARODNI TAEKWON-DO TURNIR

SHARK DUBROVNIK ZATRPAN ČESTITKAMA Bravo za organizaciju, bravo i za ekipno zlato!

MEĐUNARODNI TAEKWON-DO TURNIR
Taekwon-do klub Shark Dubrovnik prima čestitka za organizaciju turnira, ali i za prikazano na dva borilišta u dvorani Osnovne škole Mokošica. Dubrovački klub je ekipni pobjednik četvrtog izdanja Dubrovnik Opena, koji je okupio u četiri uzrasne kategorije 150 natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Drugo mjesto u poretku klubova zauzeo je Taekwon-do klub Bak Pula, a treći je bio Taekwon-do klub Šekovići. Održana su, kao i prethodnih godina, natjecanja u formama i borbama.

- Stoji, nije ovo najjači do sad naš turnir. Razlog jest činjenica da je prošli tjedan bilo Europsko prvenstvo te su se mnogi tek jučer vratili svojim kućama s tog velikog natjecanja. Velika većina se, očekivano, odlučila za odmor nakon dugih priprema i nastupa na EP-u. Nama na ruku nije išla ni činjenica da je Dubrovnik dobio domaćinstvo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u malom nogometu te nismo mogli turnir održati u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. U najavi našeg turnira sam istaknula kako unatoč svemu tome nismo željeli otkazati turnir iako smo znali da ne možemo očekivati da turnir u ovom našem terminu, zadnja subota u listopadu, bude kakav je bio protekle tri godine, onako brojan i onako kvalitetan. Ali, glavni cilj smo ostvarili. Nastavili smo tradiciju, a na kraju smo, eto, pokazali kako dobro radimo na treninzima te smo po prvi put pobjednici Dubrovnik Opena. Čestitam na tome našim natjecateljima. Isto tako zahvaljujem ostalim klubovima na dolasku - rekla je Sanja Rosandić, bivša hrvatska reprezentativka, koja je početkom 2014. pokrenula taekwon-do klub u Dubrovniku, a 2016. godine organizacijom prvog Dubrovnik Opena održala prvo taekwon-do natjecanje u povijesti u Dubrovniku, koje je prethodne tri godine nosio epitet najjačeg turnira u Hrvatskoj.

- Očekujem kako ćemo opet iduće godine, kao što je bio slučaj prethodne tri, biti u mogućnosti okupiti oko 300 natjecatelja, a što je najvažnije kako će tada doći opet veliki broj onih koji su osvajali medalja na europskim i svjetskim prvenstvima, a zbog čega smo i ponijeli epitet najjačeg turnira u Hrvatskoj – poželjela je Rosandić.
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije