Sport Ostalo

MEĐUNARODNI TAEKWON-DO TURNIR

ČETVRTI PUT DUBROVNIK OPEN, A PRVI PUT U MOKOŠICI Sanja Rosandić: 'Ove godine nam je glavni cilj bio nastaviti tradiciju, a u tome smo na kraju i uspjeli'

MEĐUNARODNI TAEKWON-DO TURNIR
Bilo je to 2016. godine povijesno prvo taekwon-do natjecanje u Dubrovniku. Okupilo se u Gospinom polju točno 266 natjecatelja iz 19 klubova iz pet zemalja: Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Austrije i Hrvatske. Održana su na Dubrovnik Openu natjecanja u formama i borbama. Nema tko nije na kraju turnira pohvalio organizatora turnira, tada tek nešto više od dvije godine star Taekwon-do klub Sharks Dubrovnik, ali ne samo zbog organizacije, već i zbog rezultata.

Glavni 'krivac' za jedno i drugo je Sanja Rosandić, bivša hrvatska reprezentativka, koja je pokrenula klub, radila od jutra do mraka te se ove godine, kad je klub u šestoj godini djelovanja, može pohvaliti s brojim uspjesima na državnim prvenstvima te činjenicom da je Sharks Dubrovnik imao natjecateljicu i na Svjetskom prvenstvu, a zna se koliko je težak put za plasirati se na veliko natjecanje. 

Drugo i treće izdanje turnira okupilo je oko 300 natjecatelja. Druge godine došli su i Slovenci...

- Broj natjecatelja je na prethodnim turnirima bio baš velik, ali ja bih istaknula prije svega činjenicu kako smo već na prvom turniru imali natjecatelje koji su osvajali medalja na europskim i svjetskim prvenstvima, a kojih je bilo još više na drugom te opet još više na trećem turniru. Znate, mi smo već 2016. godine, dakle, te prve godine, uspjeli napraviti turnir višeg ranga. Taj prvi turnir je bio najjači turnir u Hrvatskoj u zadnjih pet, šest godina. Potom smo se trudili zadržati taj nivo, a na kraju smo uspjeli da imamo 2017. još jači turnir, te 2018. godine još jači. Ove godine nam na ruku nije išao kalendar ne samo taekwon-do natjecanja, već i ostalih. Naime, prošli tjedan je bilo Europsko prvenstvo u taekwon-du. Zatim se dogodilo da je zauzeta dvorana u Gospinom polju zbog malonogometnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Ali, kad se sve to dogodilo, nismo željeli otkazati turnir iako smo znali da ne možemo očekivati da turnir u ovom našem terminu, zadnja subota u listopadu, bude kakav je bio protekle tri godine, onako brojan i onako kvalitetan. Ove godine nam je tako glavni cilj bio nastaviti tradiciju, a u tome smo na kraju i uspjeli. Četvrto izdanje Dubrovnik Opena održat će se u dvorani Osnovne škole Mokošica. Nastupit će natjecatelji iz 15-ak klubova. Bit će oko 150 natjecatelja. Sudit će 15-ak sudaca. Natjecanja će se održati na dva borilišta i uvjerena sam kako će biti zanimljivo - istaknula je Rosandić.
Subota u Mokošici: prve borbe od 10 sati
Četvrti Dubrovnik Open održava se u subotu, 26. listopada, u sportskoj dvorani Osnovne škole Mokošica. Četiri su uzrasne kategorije u obje konkurencije, muškoj i ženskoj - nastupit će mlađe kadetkinje i mlađi kadeti, starije kadetkinje i stariji kadeti, zatim juniorke i juniori te seniorke i seniori. Prve borbe počinju u 10 sati.  

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije