Sport Ostalo

MALONOGOMETNE KVALIFIKACIJE ZA ODLAZAK NA SVJETSKO PRVENSTVO

DRUGA POBJEDA RUSIJE, DRUGI PORAZ BIH Hrvatskoj pobjeda protiv Švedske osigurava već nakon 2. kola prolaz u drugi krug kvalifikacija!

MALONOGOMETNE KVALIFIKACIJE ZA ODLAZAK NA SVJETSKO PRVENSTVO
Rusija je sa 4:2 pobijedila Bosnu i Hercegovinu. Rusija ima savršen učinak - dobila je obje utakmice u Gospinom polju, u 1. kolu Švedsku sa 7:3, dok je Bosna i Hercegovina sasvim suprotnog učinka i raspoloženja. Izgubila je u 1. kolu od Hrvatske sa 4:0. Naši od 20 sati u Gospinom polju igraju protiv Švedske. Budu li uspješniji, ostvare li novu pobjedu, prije zadnjeg kola će se znati odgovor na pitanje - tko su dvije reprezentacije koje idu u drugi krug.

Prvih deset minuta ptrve utakmice drugog dana 2:2 u udarcima u okvir gola s tim da su bolje bile prilike Bosne i Hercegovine, koja zbog iskjučenja protiv Hrvatske nije mogla računati na svog kapetana i jednog od najboljih igrača, Anela Radmilovića, koji je ogled pratio s tribina.

U naredne dvije minute 'Zmajevi' su bili dosta bolji, ali ništa od pogotka, kojeg smo dočekali u 15. minuti utakmice, ali nije se zatresla mreža Rusije, već Bosne i Hercegovine. Antoshkin je sretno prevario Galića za 1:0. Potom je isto uspio Kudziev 86 sekundi prije odlaska na odmor. U drugom dijelu prvog poluvremena 4:2 za Rusiju u udarcima u okvir gola. Inače, Rusija je u prvom poluvremenu imala 24 pokušaja, a BiH 9.

Prvi pogodak u Dubrovniku BiH je postigla nakon indirekta, pogreške Zamtaradzea, koji je zaustavio prvi udarac, ali ne i idući u nastavku akcije. Srđan Ivanković je bio strijelac. Nakon trećeg pogotka Rusije izbornik BiH Ivo Kezo povukao je očekivan potez - poslao je na vrata Darka Milanovića što je značilo kako će svi u napad. Rusija je sretno kaznila takvu igru BiH, povela sa 4:1, ali nakon toga je Milanović pokazao koliko je opasan po gol suparnika. Prevario je sjajnim udarcem četiri minute prije kraja kolegu na vratima Rusije. Međutim, BiH nije uspjela više od toga iako je imala prilike...

Statistika na kraju utakmice: 43:20 - više nego duplo udaraca prema golu Rusije, ali kad se gledaju udarci u okvir gola tad je bilo 'samo' 13:9 za aktualne svjetske doprvake.
Rusija – Bosna i Hercegovina 4:2
DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 100. Suci: Radim Cep (Češka) i Kamil Cetin (Turska), treći sudac: Borislav Kolev (Bugarska)
Strijelci: 1:0 Antoshkin (15), 2:0 Kudziev (19), 2:1 S. Ivanković (23), 3:1 Asadov (30), 4:1 Demin (33), 4:2 Milanović (36)
RUSIJA: Zamtaradze, Romulo, Lyskov, Kudziev, Niyazov – Putilov, Demin, Milovanov, Asadov, Kotlyarov, Shisterov, Davydov, Antoshkin, Afanasyev. Izbornik: Sergei Skorovich.
BOSNA I HERCEGOVINA: Galić, I. Ivanković, S. Ivanković, Aladžić, Kahvedžić – Milanović, Dujmović, Isanović, Pavlović, Perković, Džindić, Bošković, Jelić. Izbornik: Ivo Kezo.
Bitka za SP
Skupina VII. europskih kvalifikacija, Dubrovnik/Sportska dvorana u Gospinom polju, srijeda, 23. listopada, 1. kolo: Rusija – Švedska 7:3, Hrvatska – BiH 4:0, četvrtak, 24. listopada, 2. kolo: Rusija – BiH 4:1, 20 sati: Hrvatska – Švedska, subota, 26. listopada, 3. kolo, 17 sati: BiH – Švedska, 20 sati: Hrvatska – Rusija.

Poredak: 1. Rusija 6 bodova / 2 utakmice (11:5), 2. Hrvatska 3 boda / 1 utakmica (4:0), 3. Švedska bez boda / 1 utakmica (3:7), 4. BiH bez boda / 2 utakmice (2:8)

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije