Sport Ostalo

ZAVRŠEN NOGOMETNI TURNIR NA MALE BARE NA KANTAFIGU

TRASER DOO OBRANIO NASLOV Nagrada za najboljeg igrača turnira 'anđelu Rekreativaca' - Andru Zaraču!

ZAVRŠEN NOGOMETNI TURNIR NA MALE BARE NA KANTAFIGU
Za kraj osmog izdanja nogometnog turnira na male bare Kantafig ostavljeno je proglašenje najboljeg igrača. Zadrhtao je u tom trenutku glas Matea Saulana, jednog od glavnih ljudi organizacije turnira, a kome ne bi: 'Najbolji igrač je Andro Zarač!'
Nakon toga je uslijedio pljesak. Trajao je, trajao, i trajao. Androve sestre Matea i Katarina su preuzele na centru terena nagrade, trofej za najboljeg igrača i nogometnu loptu. Uoči finala je na ogradi osvanu transparent s natpisom: 'Na krilima anđela – Rekreativci!'

Prije nego je Saulan proglasio najboljeg igrača, Traser doo je preuzeo zlatne medalje te pokal za prvo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 12.000 kuna. Opet je osvojio turnir na Kantafigu. Prošle godine je u finalu dobio Medvjediće dobra srca, odlučili su tada penali, a sad je sve riješio u četrdeset minuta igre u kojima je sa 4:0 savladao Rekreativce, kojima je već plasman u polufinale bio najveći uspjeh.

Uoči velikog finala osmog izdanja Kantafiga još jednom su igrači stali u krug na centru igrališta, a gledatelji ustali sa svojih mjesta, kao što se to radilo uoči svake utakmice počevši od prve drugog dana osmine finala turnira. Prisjetili su se opet svi Andra Zarača, 19-godišnjeg Dubrovčanina, koji je zauvijek zaklopio oči u prvim minutama ponedjeljka, 19. kolovoza, i to nedaleko od igrališta na Kantafigu. U prvoj utakmici prvog dana osmine finala, u nedjelju, 18. kolovoza, pogađao je protivničku mrežu za prolaz u četvrtfinale Rekreativaca. Zatim odgledao preostale tri utakmice osmine finala te se uputio kući, ali do nje, nažalost, nije stigao. Pozlilo mu je na Batahovini. Turnir je zbog toga bio prekinut. Nastavio se u subotu, 24. kolovoza.

Uoči finala i igrači Traser doo su istrčali na teren u majicama na kojoj je bila otisnuta slika preminulog igrača Rekreativaca, momčadi koja je i ovaj put igrala u njima te s crnim florom oko ruke, dok je branitelj naslova nakon minute šutnje obukao svoje crvene dresove. Potom su Anita Nenada i Mate Obšivač, suci turnira, označili početak posljednje utakmice osmog izdanja Kantafiga.  

Leo Bogdanović je u finalu prvi zaprijetio, i to na isteku druge minute, ali nije uspio zatresti mrežu Traser doo. Potom u 3. minuti još jedan pokušaj Rekreativaca nakon čega je Traser doo imao svoju prvu priliku (Vlaho Grbešić). Potom dva dalekometna pokušaja branitelja naslova (Grbešić i Denis Hasanović), te jedan iz blizine (Hasan Kacić) na isteku 5. minute. U 9. minuti Kacić je pokušao iz daljine, ali je Faris Sarić bio na mjestu. Zatim pokušaj Denisa Dilberovića, pa Tomislava Marinovića, pa Denisa Hasanovića, pa još jednom Denisa Hasanovića, s 9, 10 metara, po sredini, koji je završio u mreži. Sarić ovaj put nije uspio spriječiti pogodak. Na semaforu je pisalo osam minuta i 29 sekudi prije kraja prvog poluvremena kad je zasvjetlilo 1:0 za Traser doo.

Nepunih sedam minuta prije kraja prvog poluvremena Rekreativci su blokirali pokušaj Dilberovića. Zatim je tukao Davorin Krešić, ali ništa od povećanja vodstva. Četiri minute prije kraja zaprijetio je prvaku Tomislav Čagalj. Sarić je u 18. minuti zaustavio udarac Ante Daničića, ali ne još jedan dalekometni pokušaj Hasanovića, koji je završio u mreži točno 60 sekundi prije odmora.

Niko Ničetić je osam i pol minuta prije kraja utakmice imao prvu veliku priliku za Rekreativce u nastavku. Zatim je Grbešić šest minuta i dvadeset sekundi prije kraja pogodio za 3:0. Minutu poslije već je bilo 4:0 (Daničić)...

Nakon finala prvo je nagrađen Haron Džanković, koji je najbolji strijelac turnira sa 7 pogodaka. Haron Džanković je član Medvjedića dobra srca, koji su ove godine zauzeli treće mjesto. Zatim su pokal za drugo mjesto i medalje dobili Rekreativci, a potom Traser doo pokal prvaka i zlatne medalje, koje je u ime Amaterskog športskog društva Kantafig dodjelio Dario Burđelez.
BRONCA
Medvjedići dobra srca – Hajduk Mokošica 1:1 /penali 1:0
Suci:
Anita Nenada i Mate Obšivač
Strijelci: 0:1 Haris Samardžić, 1:1 Josip Nebergoj
Jedini je penal pogodio Kaim Džanković.
MEDVJEDIĆI DOBRA SRCA: Kaim Džanković, Haron Džanković, Lovro Dri Miletić,  Josip Nebergoj (1), Emir Spahić, Antonio Konsuo, Lukša Marković, Mato Marević, Ivano Daković, Arijan Džanković.
HAJDUK MOKOŠICA: Vlado Đurović, Meris Dilberović, Nikola Kristić, Matej Vidak, Tin Vidak, Nikola Crnčević, Domagoj Ljubišić, Haris Samardžić (1), Antonio Bačić, Bruno Grčić.
ZLATO
Traser doo - Rekreativci 4:0
Suci:
Anita Nenada i Mate Obšivač
Strijelci: 1:0 Denis Hasanović, 2:0 Denis Hasanović, 3:0 Vlaho Grbešić, 4:0 Ante Daničić
TRASER DOO: Tomislav Marinović, Davorin Krešić, Denis Dilberović, Hasan Kacić, John Daničić, Ante Daničić (1), Denis Hasanović (2), Vlaho Grbešić (1).
REKREATIVCI: Maroje Bandur, Niko Ničetić, Tomislav Čagalj, Mario Pijak, Nikša Vranješ, Danijel Sentić, Faris Sarić, Leo Bogdanović.
REVIJALNA
U revijalnoj utakmici nastuplili su dječaci Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919., koje je trener Mario Maslač podijelio u dvije ekipe: 'Plavi' su dobili 'Bijele' sa 4:3.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije

Obnovljen sportski teren na Gromači

Obnovljen sportski teren na Gromači
Završeni su radovi na obnovi sportskog terena na Gromači. Radovi su obuhvatili sanaciju 100 kvadratnih metara as...
Obnovljen sportski teren na Gromači