Sport Ostalo

JUDO

EUROPSKI JUNIORSKI KUP Lijepa naša u čast Ive Oberan - mađarski Paks opet sretan za judašicu Župe dubrovačke!

JUDO
Iva Oberan je kraj natjecanja u kategoriji do 63 kilograma na Europskom juniorskom kupu u mađarskom Paksu dočekala na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. U čast članice Judo kluba Župa dubrovačka svirala je Lijepa naša.

Do zlata je stigla dobivši sve četiri borbe. U finalu je savladala Laru Cvjetko, također hrvatsku reprezentativku, inače članicu Judo klub Profectus iz Samobora. Prije toga je u kvalifikacijama bila bolja od Annie Boby iz Velike Britanije i od Nicolle D'Isanto iz Italije dok je u polufinalu, opet ipponom, dobila Francuskinju Perrine Saint Etienne.

Iva sad s Europskih juniorskih kupova ima ukupno deset medalja – dvije zlatne, i obje u Paksu gdje je prvi put slavila 2017. godine. Zatim ima četiri srebrne i četiri brončane. Tri od tih deset osvojila je ove godine. Prvo je bila srebrna u portugalskoj Coimbri, zatim u austrijskom Leibnitzu, a sad je uspjela slaviti u svom trećem nastupu u finalu Europskog juniorskog kupa u 2019. godini. 

Osim toga Iva je ove godine osvojila i dvije medalje na Europskim seniorskim kupovima (treća u Usteru, a prva u Dubrovniku). S Europskih seniorskih kupova ima ukupno tri medalje (zlato i dvije bronce). Dok je nastupala u kadetskom uzrastu na Europskim kupovima je osvojila tri medalje, i to po jednu svakog sjaja.
Paks 2019.
Prvog dana Europskog juniorskog kupa u Paksu nastupila su još dvojica judaša iz Dubrovačko-neretvanske županije, i to dvojica članova Ura Nage. Obojica su poražena na startu te nisu dobili priliku za popravni: Leon Đapić u kategoriji do 66 kilograma, a Leon Konjevod u kategoriji do 73 kilograma.

Drugog dana na tatami će izaći kvartet iz Judo kluba Dubrovnik 1966. - Bruna Bilić u kategoriji do 57 kilograma, Josip Bulić i Ardian Sufaj u kategoriji do 90 kilograma te Luka Violić u kategoriji preko 100 kilograma.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije

NAJAVA Dan Ravanjskog bronzina

NAJAVA Dan Ravanjskog bronzina
Povodom proslave sv. Mitra u Općini Ravno, u subotu, 26. listopada 2019. godine održati će se Dan Ravanjskog bro...
NAJAVA Dan Ravanjskog bronzina