Sport Ostalo

PLIVAČKI KLUB JUG

GRAND PRIX ZPK Brassard i Šurković po tri zlata i srebro, Damić dva puta na korak do medalje

PLIVAČKI KLUB JUG
Osvojili su Jugaši osam medalja u Zagrebu na Grand Prix miting Zagrebačkog plivačkog kluba, natjecanju koje je okupilo na bazenu u Utrinama 268 plivača iz 29 klubova.

- Nastupili smo s trojicima plivača. Naš klub su predstavljali Michel Brassard, Mario Šurković i Đivo Damić. Od ukupno osam medalja šest je bilo zlatnih, a dvije srebrene. Michel i Mario su svaki osvojili po tri zlata i srebro – istaknuo je Frane Ćirak, trener Juga.

Prvi dan mitinga Brassard je u konkurenciji juniora bio zlatni u disciplini 400 slobodno, te srebrni u disciplini 100 slobodno. Isti učinak u istim disciplinama, ali u mlađe juniorskoj konkurenciji ostvario je Šurković, koji je bio zlatni na 400 slobodno te srebrni na 100 slobodno. Damić je u juniorskoj konkurenciji u disciplini 400 slobodno bio četvrti.

Drugog dana mitinga Brassard je bio najbolji među juniorima u disciplinama 100 delfin i 1500 slobodno, a Šurković među mlađim juniorima u disciplinama 200 slobodno i 50 slobodno. Damić je opet bio četvrti u juniorskoj konkurenciji, i to u disciplini 1500 slobodno.

Brassard je u ukupnom poretku mitinga bio peti.
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije

Lapadska uvala u znaku fjake

Lapadska uvala u znaku fjake
Na fotografijama koje je načinila Brnka Mumalo uočljivo je kako su vrućina i fjaka zahvatile kupače i šetače u u...
Lapadska uvala u znaku fjake

Otvoren Festival viteških igarda

Otvoren Festival viteških igarda
Festival viteških igara Korčula je sinoć otvoren mimohodom viteških udruženja otoka Korčule ulicama grada Korčul...
Otvoren Festival viteških igarda