Sport Ostalo

VESLAČKI KLUB NEPTUN

ZLATNA DUBROVAČKA VESLA Lovro Čondrić i Toni Crnjak ispisali povijest - prvi put Neptun ima posadu na najvišoj stepenici seniorskog prvenstva Hrvatske!

VESLAČKI KLUB NEPTUN
Lovro Čondrić i Toni Crnjak su ispisali povijest Veslačkog kluba Neptun. Prvi put otkada je Lijepa naša samostalna dubrovački klub ima seniorske prvake države. Čondrić i Crnjak su trijumfirali u konkurenciji lakih seniora u dvojcu na pariće. Bili su najbolji u prednatjecanju te u A finalu.

- Vidjelo se u prednatjecanju da su oni ti koji će odlučivati o prvom mjestu. Mladost je krenula sve ili ništa u finalu, njihova posada je 'izletjela' na startu, ali Lovro i Toni su kontrolirali sve. Oko 750 metara su preuzeli vodstvo te više nisu ispuštali prednost. Posada Mladosti je pokušavala većim brojem zaveslaja ih stići, međutim, nisu im mogli ništa – istaknuo je trener Pavo Bečić koji je također 'zatrpan' čestitkama. Zasluženo. 

Uspjeh Čondrića i Crnjaka nije iznenađenje. Posljednji rezultati su pokazivali kako nema boljih.

- Da, očekivali smo, ali ne može se ništa obećavati. Može puknut veslo i što onda. Tek kad su prošli ciljem bio sam miran.

Hvali trener zlatne.

- Išli su daleko brže nego u prednatjecanju. Međutim, u prednatjecanju se nije gledalo vrijeme, trebalo je biti među prva tri za ući u finale, a uz to je bilo dosta vjetra. Međutim, i tada su bili najbrži. Sad su išli brže od sedam minuta, oko 6.50. Dakle, više od pola minute brže nego u prednatjecanju – podsjetio je Bečić.

Korak do medalje ostali su Pero Kukuljica i Toni Perović u dvojcu na pariće.

- Četvrti, ali ispred njih su samo seniori. Super su izveslali utrku. Kukuljica i Perović ostaju u Zagrebu. Kandidati su za mjesto u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske. Nadam se kako će uspjeti u tome s obzirom kako veslaju i kakve rezultate postižu u posljednje vrijeme – rekao je trener Neptuna.

Dubrovački klub je osvojio ukupno dvije medalje na seniorskom i veteranskom prvenstvu Hrvatske. Drugu je izveslao Maro Storelli u konkurenciji veterana od 35 do 40 godina u skifu.

Neptun je prošle godine nakon 22 godine imao posadu na pobjedničkom postolju seniorskog prvenstva Hrvatske (Lovro Čondrić i Toni Perović su bili brončani u konkurenciji lakih seniora), koji su ponovili podvig Marka Potrebice i nažalost, danas pokojnog Zorana Milojevića iz 1996. godine. Čondrić je ovaj put opet s Tonijem, ali Crnjakom, ispisao najljepšu stranicu Neptuna na seniorskom PH.
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije

Đe si?

Đe si?
Objektivu Dubrovačkog vjesnika ne može promaći šetač Uvalom. Nakon jutarnje, donosimo i poslijepodnevnu špicu i ...
Đe si?