Sport Ostalo

ZAVRŠENO FINALE DOIGRAVANJA STOLNOTENISAČA ZA PRVAKA HRVATSKE

STARR OBRANIO NASLOV Opet su 'Pituri' bili blizu, ali opet im je ostalo srebro

ZAVRŠENO FINALE DOIGRAVANJA STOLNOTENISAČA ZA PRVAKA HRVATSKE
Nećemo se predati – poručio je Libertas Marinkolor nakon poraza kod kuće u prvoj utakmici finalne serije za prvaka Hrvatske – i nije, ali nije na kraju uspio uzvratiti StaRR-u te izboriti majstoricu. Prvenstvo je završeno. StaRR je obranio naslov. Prvi favorit je u Gospinom polju dobio prvu utakmicu sa 4:2, a sad je u drugoj utakmici finala slavio kod kuće sa 4:3.

Drugu utakmicu finala otvorio je vodstvom Libertas Marinkolor. Tomislav Japec je s 3:1 dobio Ronalda Ređepa. Nakon toga je Ruiwu Tan izjednačio rezultat na 1:1. S 3:1 je Kinez s hrvatskom putovnicom bio uspješniji od Miha Simovića. Kako je Neven Juzbašić i dalje ozlijeđen, ne može pomoći, StaRR je poveo s 2:1 (Juzbašić je predao partiju Indijcu Amiri Nia Sorooshu). Japec i Simović su nakon toga dobili par s 3:1 te izjednačili na 2:2, a potom je i Simović dobio Ređepa. U šestoj partiji, kao i u Gospinom polju prije tri dana, igrali su Japec i Soroosh. Japec nije uspio. Soroosh je opet bio uspješniji. Ovaj put s 3:0 te je StaRR mogao slaviti jer u sedmoj partiji, odlučujućoj, suparnici su bili Tan i Juzbašić, a kapetan Libertas Marinkolora, nažalost, ne može igrati...

Libertas Marinkolor je igrao ove sezone u oba domaća finala. U oba je ostao praznih ruku. Veća žal ostaje za izgubljenim Kupom Hrvatske od GSTK Zagreb. U tom finalu je za razliku od finala doigravanja za prvaka bio favorit, a što je dokazao pobijedivši GSTK Zagreb u polufinalu doigravanja za prvaka. 
Ništa od majstorice
Libertas Marinkolor je peti put uzastopno igrao u finalu doigravanja za prvaka, a treći put uzastopno u njemu se borio sa StaRR-om. Nakon što je izgubio 2015. u finalu od Dr. Časl, a 2016. godine od GSTK Zagreb, 2017. godine stigao je protiv StaRR-a do svog najvećeg uspjeha, prvog naslova prvaka Hrvatske. Prošle godine je StaRR uzvratio te je varaždinski klub po prvi put slavio naslov prvaka.

Prije dvije sezone u svakom finalnom meču je slavio domaćin, a prošle sezone u svakoj gost. Ove sezone se po prvi put nije igrala majstorica. 

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije