Sport Ostalo

VESLAČKI KUP DALMACIJE

NIKAD BOLJI POČETAK SEZONE NEPTUNA Dvije regate, 27 medalja od čega 10 zlatnih, te oba puta najbolji klub u juniorskoj konkurenciji!

VESLAČKI KUP DALMACIJE
S prve od ukupno šest regata Kupa Dalmacije vratili smo se s trinaest medalja i pokalom. Nismo se mogli sjetiti kad smo bili tako uspješniji, a sad smo s druge regate donijeli 14 medalja te pokal. Kao i na prvoj regati u Splitu, Memorijalu 'Zlatko Celent', tako i sad na regati u Šibeniku, najuspješniji smo klub u juniorskoj konkurenciji – pohvalio se Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun.

Trebalo je vremena njemu i treneru Pavu Bečiću da naprave popis svih osvajača medalja. Odgovor na pitanje tko je sve osvojio zlatnu medalju za dubrovački klub na drugoj regati Kupa Dalmacije glasi: dva zlata Pero Kukuljica, koji je bio najbolji u juniorskom skifu, te juniorskom dvojcu na pariće. Drugo zlato osvojio je veslajući s Tonijem Perovićem. Neptun je osvojio ukupno četiri zlatne medalje. Preostala dva zlata osvojena su u dvojcu na pariće, i to jedno u konkurenciji mlađih juniora (Antonio Štrman i Roko Mucić), a jedno u konkurenciji juniorki (Lucija Mazić i Karmen Sindik).

Srebrnih medalja Neptunaši su u Šibeniku osvojili sedam: Toni Perović u skifu u konkurenciji juniora, Lovro Čondrić u skifu u konkurenciji seniora, Ivan Ban u skifu u konkurenciji mlađih kadeta, zatim dvojac na pariće u konkurenciji seniora (Toni Crnjak i Lovro Čondrić), dvojac na pariće u konkurenciji juniorki (Ivana Krištić i Nika Sebastian), dvojac na pariće u konkurenciji mlađih kadeta (Roko Bogdanović i Josip Papak) te mlađe kadetski GIG (Pieri Vuletić, Nikola Tršić, Jakov Lazar, Roko Sekondo i kormilar Luka Štrman).

Na kraju, tri bronce, a do njih su doveslali u skifu Ivana Krištić i Matija Medi, oboje u juniorskoj konkurenciji, te dvojac na pariće mlađih kadeta u kojem su nastupili Ivan Pecotić i Roko Negodić.

- Nikad bolje nismo počeli sezonu. Čak 27 medalja od čega deset zlatnih na prve dvije regate. Plus, oba puta najbolji klub u juniorskoj konkurenciji. Čestitke treneru Bečiću te našim veslačicama i veslačima - rekao je Kapović. 

Neptunaši su domaćini treće regate Kupa Dalmacije. Na Rijeci dubrovačkoj veslat će se u subotu, 6. travnja.
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije

Prometna nesreća u Dračama na Pelješcu

Prometna nesreća u Dračama na Pelješcu
Oko 15:50 sati došlo je do teže prometne nesreće u Dračama na Pelješcu. U nesreći je sudjelovalo sanitetsko vozi...
Prometna nesreća u Dračama na Pelješcu