Sport Ostalo

BADMINTON

Zlata s Valamar Junior Opena otišla u Rumunjsku, Švicarsku i Poljsku

BADMINTON

Filimon Collins Valentine iz Rumunjske i Jenjira Stadelmann iz Švicarske pobjednici su međunarodnog turnira Valamar Junior Open, Otvorenog juniorskog prvenstva Hrvatske, koji se boduje za svjetsku juniorsku rang listu, a koji je u Sportskoj dvorani u Gospinom polju od 7. do 9. listopada okupio 98 juniora i juniorki iz 15 država.

Collins Valentine, četvrti nositelj turnira, dobio je u finalu šestog nositelja, Cristiana Savina iz Češke, dok je Stadelmann u meču za zlato bila uspješnija od Reke Madaradz iz Mađarske.

U parovima trijumf natjecatelja iz Poljske. Uzeli su sva tri zlata. Dva Pawel Smilowski, koji je bio najbolji u muškim parovima igrajući s Robertom Cybulskim, a u mješovitim s Magdalenom Swierczynskom. U ženskim parovima zlatom su se okitile Wiktoria Dabczynska i Aleksandra Goszczynska. Srebro je u muškim parovima pripalo Talijanima, Fabiu Caponiu i Giovanniu Totiju, u mješovitim parovima drugi je slovenski par (Miha Ivanić i Nika Arih), a u ženskim parovima srebrne su bile Švicarkinje, Aline Muller i najbolja u pojedinačnoj konkurenciji, Janjira Stadelmann.

Poljska je s tri zlata i dvije bronce najuspješnija država turnira, Švicarska je osvojila zlato, srebro i dvije bronce, Belgija zlato i dvije bronce, Slovenija srebro i tri bronce, Češka srebro i broncu te Mađarska i Italija po srebro. Prvo mjesto u svakoj od pet kategorija (pojedinačno muški i ženske te muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi) donosilo je 500 eura, drugo mjesto 250, a dva treća mjesta su nagrađena po 125 eura.

- U odnosu na prošlu godinu, prvo izdanje Valamar Junior Opena, ovogodišnji turnir je bio puno jači, kvalitetniji. Ukupno je 26 ovakvih turnira tijekom godine u Europi, a jedino je naš s nagradnim fondom i kao takav je prepoznat. Iduće godine će se treći Valamar Junior Open održati u svibnju budući je Svjetsko juniorsko prvenstvo u Indoneziji ovom terminu u kojem smo mi održali prvi i drugi turnir. Kako se naš treći turnir održava prije tog Svjetskog prvenstva, očekujem kako će to biti razlog što će on biti još jači nego ovogodišnji - istaknuo je Ratko Galjer, predsjednik Badmintonskog kluba Aedium, ujedno prvi čovjek Hrvatskog badmintonskog saveza.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave
Upravno vijeće Županijske lučke uprave Korčula raspisalo je javni natječaj za ravnatelja. Mandat od četiri godin...
Traži se ravnatelj županijske lučke uprave