Sport Ostalo

VESLANJE/PRVENSTVO HRVATSKE

Trica Neptuna: brončani dvojci na pariće!

VESLANJE/PRVENSTVO HRVATSKE

Nakon što su drugog dana državnog prvenstva u veslanju na zagrebačkom Jarunu Patrik Papac i Mato Tikvica osvojili brončanu medalju u dvojcu na pariće u juniorskoj konkurenciji, posljednjeg, trećeg dana, nove dvije medalje za dubrovački Neptun, također brončane, i također u dvojcu na pariće.

- Kad smo zadnji put osvojili tri medalje na državnom? U zadnje vrijeme nismo više od dvije, a tri... Trebat će pogledati u arhivu. Mislim kako je prošlo sedam, osam godina - rekao je Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun.

Posljednjeg dana prvenstva prvo su Lorena Madeško i Vesna Vukorep izveslale medalju. Bile su treće u dvojcu na pariće u kadetskoj konkurenciji.

- Izuzeno sam zadovoljan njihovim nastupom. Samo ih je sekunda dijelila od još većeg uspjeha, srebrne medalje - istaknuo je Jens Kapor, trener kadeta dubrovačkog kluba.

Treću broncu donijeli su Neptunu Pero Kukuljica i Vlaho Đivanović, koji su treći u dvojcu na pariće u konkurenciji mlađih juniora.

- Budući im je ovo prva godina u ovoj uzrasnoj kategoriji, u njoj će veslati i iduće godine, medalje je veliki uspjeh - naglasio je Pavo Bečić, trener Neptuna.

Korak do meedalje ostao je četverac na pariće juniora. Mato Tikvica, Patrik Papac, Toni Crnjak i Lovro Čondrić su četvrti u državi. Josip Savić je u samcu u konkurenciji kadeta bio treći u 'B' finalu što mu je donijelo ukupno deseto mjesto u konkurenciji 33 posade što je također vrlo dobar rezultat.

- Izborili smo sedam 'A' finala te na smo imali tri posade na pobjednčkom postolju. Što reći nego bravo svi - istaknuo je Kapović.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave
Upravno vijeće Županijske lučke uprave Korčula raspisalo je javni natječaj za ravnatelja. Mandat od četiri godin...
Traži se ravnatelj županijske lučke uprave