Sport Automobilizam

PRVENSTVO HRVATSKE U AUTOMOBILIZMU NA BRDSKIM STAZAMA

OSVOJILI SLJEME Kakav početak sezone na brdu: 1. Dubrovnik Racing, 2. Župa dubrovačka, 3. Ragusa Racing!!!

PRVENSTVO HRVATSKE U AUTOMOBILIZMU NA BRDSKIM STAZAMA
Konkurenciju boli glava zadnjih desetak godina zbog Dubrovnik Racinga. Niže naslove prvaka, ne samo na brdskim stazama, već i na krugu. Prošle godine je Župa dubrovačka krenula u lov na Dubrovnik Racing na brdu te su se ostali 'oprostili' od još jedne stepenice pobjedničkog postolja. Ostala im je najniža, a na kraju sezone se dogodilo da je Ragusa Racing u igri za to treće mjesto u ukupnom poretku. Nije uspjela. Zanatlija je uspjela sačuvati treće mjesto na dubrovačkom brdu, zadnjoj utrci sezone te uzeti broncu u ukupnom poretku.

Ove nedjelje je počela nova sezona na brdu. Prva stanica po tradiciji Nagrada Stubičkih Toplica, njeno 26. izdanje, a na zagorskoj strani Sljemena, na legendarnoj stazi dugoj 5.510 metara, najbolji u konkurenciji dvadeset i jednog kluba bio je, a tko drugi nego Dubrovnik Racing. Zatim, druga Župa dubrovačka, a treća Ragusa Racing! Kakav trijumf klubova najjužnije hrvatske županije, i to u gostima! 

Naravno, tek je počelo. Ukupno je devet utrka i ove sezone koja će se opet zaključiti u Dubrovniku, na stazi od Komolca do Brgata. Hoćemo li tada dočekati da hrvatski jug u ukupnom poretku, kao što se sad dogodilo na prvoj utrci sezone, zauzme čitavo pobjedničko postolje!
Jedanaest 'kanti' i tri Zlatne plakete
Dubrovnik Racing je na brdskim stazama bio jedanaest puta klupski prvak Hrvatske. Prvo je nanizao četiri naslova prvaka početkom 90-ih (1993., 1994., 1995. i 1996.). Kad je 1995. osvojio treći uzastopni naslov dobio je prvu Zlatnu plaketu. Drugu je dobio za naslove 2011., 2012. i 2013. godine. Treću za nova tri u nizu (2015., 2016. i 2017.). Utrku za novu počeo je prošle godine (prvak 2018. godine). Uz to je dubrovački klub bio tri puta doprvak Hrvatske (1998., 2010. i 2014. godine), te jednom treći (2003. godine). 

Župa dubrovačka je najveći uspjeh na brdu ostvarila prošle godine (doprvak).

Naslovnica Automobilizam

Najčitanije

Najnovije