Sport Automobilizam

BLIŽI SE ZAVRŠNICA AUTOMOBILISTIČKE SEZONE NA KRUŽNIM I BRDSKIM STAZAMA

Dubravko Čikor, alfa i omega Dubrovnik Racinga: 'Cilj nam je klupska dvostruka kruna, te sedam od devet pojedinačnih naslova državnog prvaka'

BLIŽI SE ZAVRŠNICA AUTOMOBILISTIČKE SEZONE NA KRUŽNIM I BRDSKIM STAZAMA

Pogled na poredak. Na krugu je Dubrovnik Racing s 457 bodova na prvome mjestu. Prvi pratitelj Solin ima samo 130 bodova. Na brdu, na vrhu, opet Dubrovnik Racing. Prvi je s 335,5 bodova, ali tu je Župa dubrovačka vrlo blizu (303,5 boda). Treći je Zanatlija s 217 bodova…

Dubrovnik Racing slavio je na svih šest održanih kružnih utrka ove sezone, a još su dvije do kraja. Konkurencija može plakati. Naslov klupskog prvaka i dalje ostaje u Dubrovniku, i to je dubrovačkom klubu treći u nizu, zbog čega će još jedna Zlatna plaketa Hrvatskog auto i karting saveza krasiti vitrine dubrovačkog kluba.

– Prvu Zlatnu plaketu dobili smo nakon što smo stigli do petog naslova. Nismo tada uspjeli nanizati naslove, kao ovaj put. Prve od tih prvih pet naslova osvojili smo 90-ih, potom se "krug" nije ni vozio nekoliko godina. Ova druga stiže nam jer smo zadnje tri godine najbolji – rekao je Dubravko Čikor, alfa i omega Dubrovnik Racinga.

Dubrovnik Racing je i prije ove sezone bio najtrofejniji hrvatski klub. Sad će ta prednost u odnosu na konkurenciju biti još veća.

– Želimo uzeti i sva četiri pojedinačna naslova prvaka na krugu – jasan je legendarni dubrovački automobilist, danas predsjednik Autokluba Dubrovnik Racing.

Na krugu uoči zadnje dvije kružne utrke vozači Dubrovnik Racinga pojedinačno su se "natiskali" u svakoj grupi u vrhu. Hrvoje Čikor je drugi, a Frano Knego treći u grupi 1 – 1400. Zatim, Đivo Franić je prvi, a Maro Franić drugi u grupi 2 – 1600. Žarko Knego je prvi, a Ante Alduk drugi u grupi 3 – 2000, te u grupi 4 – plus 2000 Zoran Kotromanović je prvi, a Veljko Bubičić drugi.

– Zadnja utrka odlučuje o prvaku u grupi 1 – 1400. Ako tu uspijemo slaviti, uzet ćemo sve naslove na krugu, dakle svih pet. Klupski naslov te sva četiri pojedinačna – naglasio je Čikor.

Na brdu se još imaju voziti tri utrke, a pet ih je odvoženo. Dubrovnik Racing ima tri pobjede i dva druga mjesta. Jednom je slavila Župa dubrovačka, a jednom Solin. Laszlo Szasz je na vrhu ukupnog poretka kategorije II, Maro Franić i Romano Radić, drugi i treći, bore se za naslov prvaka u grupi N. Pet bodova više od Franića, a šest od Radića ima Ivan Sentić iz Ragusa Racinga. Ante Alduk pobjegao je svima u grupi A, a Tamas Tomcsanyi matematički je još u igri u grupi E, gdje vodi Denis Nišević, koji ove sezone skuplja bodove za Župu dubrovačku. Tomcsanyi na četvrtom mjestu ima 19 bodova manje od Niševića.

– Osigurali smo osmi naslov klupskog prvaka Hrvatske na krugu, a ako budemo najbolji klupski na brdu, to će nam biti jedanaesti naslov klupskog prvaka na brdu. Međutim, brdo nije riješeno, još su tri utrke do kraja. Puno je bodova u igri, a imamo svega 32 boda više od Župe dubrovačke. Na brdu nam je želja da uzmemo tri od pet pojedinačnih naslova. Jedan je osiguran. Nema boljeg u kategoriji II od Laszla Szasza. Ante Alduk je 99 posto prvak u grupi A. Nadamo se kako će Radić ili Maro Franić do naslova u grupi N, kako će uspjeti prestići Sentića. Dakle, želja je da na kraju sezone klub opet osvoji dvostruku krunu, bude klupski prvak na krugu i na brdu, te da uzmemo sedam pojedinačnih naslova prvaka Hrvatske od ukupno devet na krugu i brdu. Vjerujem da to možemo ostvariti – rekao je predsjednik Autokluba Dubrovnik Racing.

Prva iduća stanica za vozače Dubrovnik Racinga je šesta brdska utrka sezone, koja se vozi 1. i 2. rujna u Sloveniji, u Ilirskoj Bistrici. Dva tjedna poslije je sedma brdska utrka u Buzetu, a posljednja, osma je u Dubrovniku 6. i 7. listopada. Sedam dana nakon Buzeta vozi se posljednja kružna utrka sezone u slovenskom Cerklju.

Naslovnica Automobilizam

Najčitanije

Najnovije

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća
D n e v n i r e d: Vijećnička pitanja. Prijedlog Proračuna Grada Dubrovnika za 2020. godinu. Prijedlog odluke...
26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća