Sport Automobilizam

DUBROVAČKI VJESNIK NA FESTI HRVATSKOG AUTO I KARTING SAVEZA

DUBROVNIK RACING STIGAO S BUSOM I KAMIONOM Dubravko Čikor: 'Konkurencija se opet pojačava, opet prijeti, kaže kako će nas skinuti s trona, ali ne ide joj, pa ne ide!'

DUBROVAČKI VJESNIK NA FESTI HRVATSKOG AUTO I KARTING SAVEZA

Uzeli su dvije discipline, popeli su se prvi na brdo, odvozili su najbrže krug. Auto klub Dubrovnik Racing je opet, po tko zna koji put, klupski prvak Hrvatske u dvije discipline. Zlatne plakete, koje niže, potvrđuju kako nije riječ o povremenom bljesku, ove godine su najbolji, pa potom čekaj da ostvare novi uspjeh. Naprotiv, one su potvrda kako i dalje u spomenute dvije discipline Hrvatskog auto i karting saveza 'vade mast' konkurenciji.

Gala svečanost krovne hrvatske auto i karting organizacije održana je u zagrebačkom Westinu. Okupili su se najuspješniji u svim disciplinama. Auto klub Dubrovnik Racing je stigao s punim 'autobusom' jer su se na popisu nagrađenih od vozača dubrovačko kluba našli Ante Alduk, Zoltan Balatinz, Hrvoje Čikor, Đivo Feređa, Maro Franić, Đivo Franić, Istvan Kavecz, Žarko Knego, Noa Kodžaga, Stijepo Manenica, Niko Pulić, Romano Radić, Miho Sturica, Laszlo Szasz, Tomas Tomcsanyi i Nikola Violić. Stigao je Dubrovnik Racing u Zagreb osim s 'autobusom' i s 'kamionom' za ukrcati sva priznanja i nagrade jer većina 'putnika u autobusu' nije osvojila samo jednu nagradu.

Na pozornici je bio i Dubravko Čikor, čelni čovjek Dubrovnik Racinga. U njegovim rukama je finula nova Zlatnu plaketa za trijumf kluba na brdu. Ovo je treća Zlatna plaketa koju je na brdu osvojio Dubrovnik Racing. Nikad nitko nije dojurio do toliko Zlatnih plaketa Hrvatskog auto i karting saveza. Ne računajući samo utrke na brdu, već sve discipline.

- Treća Zlatna plaketa. Treća!!! - uzviknuo je predsjednik Dubrovnik Racinga nakon što mu je Dragan Serden, predsjednik Odbora za auto sportove HAKS-a uručio priznanje.

- Presretan sam. Čestitam svima u klubu na ovom uspjehu, a konkurenciji poručujem: dolazimo dogodine po Zlatnu plaketu na krugu, i krećemo ove godine u lov po novu, četvrtu Zlatnu plaketu na brdu. Vjerujem kako ćemo krajem 2020. slaviti tu novu Zlatnu plaketu na brdu - poželio je Dubravko Čikor. Točno u ponoć, 31. siječnja, završava prijelazni rok. Tada će se znati u kojem sastavu Dubrovnik Racing ide braniti duplu krunu, naslove na krugu i na brdu. 

- Nismo samo uspješni u ove dvije discipline. Tu je i Noa Kodžaga u kartingu, koji je izabran za novaka godine - naglasio je legenda hrvatskog automobilizma, koji je na gala večeri i sam dijelio nagrade, i to najuspješnijima na kružnim stazama budući obnaša dužnost sportskog direktora kružnih utrka. 

Jedan iz punog dubrovačkog 'autobusa' na pozornici našao se među dobitnicima najvrjednijih pojedinačnih priznanja. Laszlo Szasz je godinama najbolji u kategoriji II. Kako je bio uspješan poput kluba, dobio je Zlatnu kacigu. Sazs je jedan od dvojice članova Dubrovnik Racing koji su državni prvaci na brdu. Drugi je Ante Alduk u grupi 'A'. Zatim, Žarko Knego prvak države na krugu.

- Konkurencija se opet pojačava, opet prijeti, kaže kako će nas skinuti s trona, ali ne ide joj, pa ne ide! - razvukao je osmijeh Dubravko Čikor.

Sitan, ali dinamitan: Noa Kodžaga!
Tri puta je izlazio na pozornicu. S toliko se pokala vraća u Dubrovnik. Prvi je uzeo jer je bio drugi kartingaš Hrvatske u klasi 3B Mini Kart, drugi jer je bio drugi u konkurenciji vozača do 10 godina kad se u obzir uzmu obje klase, ne samo njegova, već i druga, 3A Rotax Mini Max. Treći pokal, najveći, uručio mu je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, Matko BolančaNoa Kodžaga je proglašen najboljim novakom sezone!

Naslovnica Automobilizam

Najčitanije

Najnovije

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća
D n e v n i r e d: Vijećnička pitanja. Prijedlog Proračuna Grada Dubrovnika za 2020. godinu. Prijedlog odluke...
26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća