Sport Automobilizam

NOVI USPJEH DUBROVAČKOG AUTOMOBILIZMA

NEKA PATI KOGA SMETA Auto klub Dubrovnik Racing (opet) klupski prvak Hrvatske na krugu!

NOVI USPJEH DUBROVAČKOG AUTOMOBILIZMA

Na jednoj utrci se može osvojiti maksimalno 90 bodova. Dvije su utrke do kraja sezone, a Auto klub Dubrovnik Racing ima u odnosu na drugog u ukupnom poretku, Auto klub Solin, 181 bod više.

- Gotovo je, gotovo! – slavi Auto klub Dubrovnik Racing novi naslov klupskog prvaka Hrvatske na kružnim utrkama. Četvrti uzastopni. Prošle godine je dobio Zlatnu plaketu Hrvatskog auto i karting saveza za treći uzastopni naslov, a sad je počeo lov na novo veliko priznanje.

Na trećoj stanici državnog prvenstva, petoj i šestoj utrci sezone, koje su vožene u Banja Luci, prvog dana Hrvoje Čikor prvi u grupi 1, a u grupi 3 na postolju samo članovi Auto kluba Dubrovnik Racing: Ante Alduk prvi, Žarko Knego drugi, a Maro Franić treći. Drugog dana Mario Barović je zamijenio mjesto s Hrvojem Čikorom (Barović, član Župe dubrovačke bio je prvog dana drugi), a u grupi 3 na prve pozicije sve isto kao prvog dana: Alduk prvi i Knego drugi, dok je sad Franić bio četvrti. Romano Radić je zbog kvara na motoru morao odustati prvog dana.

- Svi su svake godine sve jači i jači, svi se pojačavaju te nabavljaju jače automobile, ali mi smo i dalje na vrhu – istaknuo je Dubravko Čikor, predsjednik Auto kluba Dubrovnik Racing te dodao: Hvala Anti Alduku, Žarku Knegu, Maru Franiću, Romanu Radiću, Niku Puliću i Hrvoju Čikoru, koji su osvajali bodove za Dubrovnik Racing te donijeli još jedan naslov prvaka na kružnim stazama!

Dubrovnik Racing je vodeći i u prvenstvu Hrvatske na brdskim stazama. Prednost je nakon svake utrke sve veća i veća. Moglo bi se dogoditi da i tu prije posljednjeg brda otvori šampanjac, a ukoliko to uspije, dobiti će Dijamantnu plaketu Hrvatskog auto i karting saveza, koja se dodjeljuje klubu koji osvoji tri Zlatne plakete.

To nitko nije dobio u povijesti hrvatskog automobilizma – naglasio je Čikor. 

Naslovnica Automobilizam

Najčitanije

Najnovije

MedCruise podržao projekt Poštujmo Grad

MedCruise podržao projekt Poštujmo Grad
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu...
MedCruise podržao projekt Poštujmo Grad

FOTO Promovirano 40 novih diplomanata

FOTO Promovirano 40 novih diplomanata
U Kongresnoj dvorani hotela Excelsior danas je promovirano 40 novih diplomanata Libertas međunarodniog sveučiliš...
FOTO Promovirano 40 novih diplomanata