Moskar Zabava

'VOLIM SVOJU ŽUPANIJU'

"Zjenica močvare" Ivana Kapovića druga najbolja fotografija 2019. u Hrvatskoj

'VOLIM SVOJU ŽUPANIJU'
Hrvatska zajednica županija objavila je rezultate foto natječaja "Volim svoju županiju" 2019., a u konkurenciji 3667 fotografija, stručni žiri je prva tri mjesta dodijelio autorima iz Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske i Osječko-baranjske županije. Ovo drugo mjesto pripalo je Ivanu Kapoviću za fotografiju "Zjednica močvare".

Najviše prijavljenih fotografija je iz Primorsko-goranske i Zadarske županije, iz svake više od 500 priloga. Kažu iz HZŽ-a kako su u ocjenjivanju presudile nijanse.
 
Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija bila je naša profesionalna fotografkinja Mare Milin, a članovi su Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.
 
Žiri je odabrao 21 fotografiju za svaku hrvatsku županiju i Grad Zagreb, a one ulaze u postav putujuće izložbe „Volim svoju županiju“. Najviše glasova prikupila je fotografija „Noć na Vidovoj gori“, autora Božana Štambuka iz Splitsko-dalmatinske županije, s osvojenih 38 bodova. Slijedi „Zjenica močvare“ Ivana Kapovića iz Dubrovačko-neretvanske županije, s osvojenih 37 bodova, te „Lege“, Mateja Snopeka iz Osječko-baranjske županije, s osvojenih 36 bodova.
 
Naslovnica Zabava

Najčitanije

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je
Na društevnim mrežama traži se  dvoje zaljubljenih da preuzmu fotografiju romantičnog trenutka prosidbe na Srđu....
Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Najnovije

ODMOR U GRADU Nek' ti kušin bude pižul

ODMOR U GRADU Nek' ti kušin bude pižul
Državni hidrometeorološki zavod tvrdi da je izmjereno 28 Celzijevih stupnjeva u Dubrovniku, u 14 sati. Subjektiv...
ODMOR U GRADU Nek' ti kušin bude pižul